Rockin The Roots vie rockmusiikin juurille

WS Arenalla päästään pian nauttimaan aidosta rockabillyhengestä. Uusi elävän musiikin tapahtuma Rockin The Roots tuo tammikuun lopulla areenan lavalle kolme rootsmusiikkiin keskittyvää bändiä.

Tapahtuman ideoinnin taustalla on laulaja Kalle Kaaja. Kaajan oma kokoonpano, rockabillyhenkinen Big Time Daddy, on yksi tapahtuman esiintyjistä. Sen lisäksi lauteille nousevat vaasalaiset rock- ja bluesyhtyeet Cotton Blues Band sekä Max On The Rox. Väliaikaohjelmana nähdään tanssija Saila Kaajan burleskihenkinen Rose and Poison -tanssiesitys.

Jotain uutta ja erilaista

Max On The Rox -kokoonpanon solisti Max Bäckman on Kaajan ohessa vetovastuussa tapahtuman järjestämisestä. Hän toteaa vauhdikkaiden livekonserttien olevan odotettu lisä suhteelliseen rauhalliseen keikkatalveen.

– Tammikuu on yleisesti vähän hiljaisempi kuukausi näissä ympyröissä, joten halusimme tehdä nyt jotain uutta ja ainutlaatuista.

Tapahtuma on siinä mielessä poikkeuksellinen, että se on puhtaasti bändien itsensä järjestämä.

– Tässä ei ole takana esimerkiksi mitään järjestöä. Lisäksi illan aikana esitettävä musiikki on sellaista, mitä ei vaasalaisissa kuppiloissa kauhean usein kuule, Bäckman valottaa.

Hän kertoo, että ajatuksena olisi luoda tapahtumasta vuosittainen.

– Kallen kanssa totesimme, että on niistä pienemmistäkin pippaloista toisinaan aikojen kuluessa kasvanut suuria tapahtumia. Alustavasti puhuimme, että jos tällekin tapahtumalle saataisiin jatkoa, muusikko toteaa.

– Aikoinaan, kun pistettiin Wasa Band Jamia pystyyn, mukana oli muutama paikallinen toimija. Nyt, reilu parikymmentä vuotta myöhemmin, se on ihan hirveän iso spektaakkeli, hän lisää.

Vaasalainen rokki voimissaan

Bäckman on melko tyytyväinen vaasalaisen rokkikulttuurin tilaan.

– Täällä on paljon bändejä, ja nuoria soittajia on tullut lisää. Toiminta on aktiivista, hän kiittelee.

– Se tietenkin on aina vähän haaste, että mihin aloittelevat bändit pääsevät keikkailemaan. Keikkoja järjestetään pääasiassa ravintoloissa, jotka tietenkin haluavat myös myyntiä, sehän on selvä. Marginaalisemmasta juurimusiikista ei välttämättä siksi niin innostuta, Bäckman jatkaa.

Yleisöä juurimusiikillekin hänen mielestään kuitenkin on.

– Rockin The Roots tehdään nyt ensimmäisen kerran paikallisten bändien voimin, mutta katsotaan jos ensi vuonna mukaan saataisiin ulkopuolistakin vahvistusta.

Rockin the Roots järjestetään WS-Arenalla 25. tammikuuta, ja ensimmäinen bändi aloittaa shownsa kello 22. Liput ostettavissa WS-Arenalta ennakkoon tai ovelta.

Emilia Lehtonen