Ristinummen martat juhlii ensimmäistä syntymäpäiväänsä

Ristinummen martat järjestää joulumyyjäiset 25. marraskuuta. Myyjäiset pidetään Alkulan tilalla Vanhassa Vaasassa kello 12–16.

– Luvassa on kauniita joulukoristeita, käsitöitä, leivonnaisia ja arpajaiset. Joulutunnelmaa tuovat myös joulutortut ja piparit. Marraskuussa juhlimme myös yhdistyksemme ensimmäistä syntymäpäivää, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Arja Salo.

Ristinummen martat perustettiin 24. marraskuuta 2016. Ryhmä on kokoontunut säännöllisesti Kyläkeskus Kultanummessa.

– Martoissa ei ole ala- eikä yläikärajaa, ja mukana on tällä hetkellä nelisenkymmentä kaikenikäistä marttaa. Väki on ollut todella aktiivista, henki positiivista ja ensimmäiseen vuoteen onkin mahtunut paljon kaikenlaista toimintaa.

Vuoden aikana on järjestetty esimerkiksi kala-, puutarha- ja sienikursseja sekä pidetty vappumyyjäiset.

– Osallistuimme myös muun muassa Alkulan kotieläinpäivään, jossa paistoimme vohveleita täydellä teholla. Ristinummen ja Vähänkyrön ESR-hankkeessa järjestimme somalinaisille ruokakurssin, joka oli oikein suosittu.

Suomen juhlavuoden kunniaksi Ristinummen martat on pitänyt neljässä koulussa Moppirata-siivoustyöpajaa yhteistyössä Sinituotteen kanssa.

– Vaasassa olemme vierailleet sekä Nummen että Vanhan Vaasan alakouluissa. Lapset olivat aivan innoissaan, ja Moppiradan kohokohtana jokainen sai kiitokseksi ikioman mopin, Salo iloitsee.

Ristinummen martat kuuluu Etelä- ja Keski-Pohjanmaan Marttapiiriin.

Mukaan marttoihin pääsee osallistumalla yhteisiin tapaamisiin tai täyttämällä jäsenhakemuksen verkkosivuilla.

– Vaikka nimemme viittaa Ristinummeen, kiinnostuneet muiltakin asuinaluilta ovat tervetulleita mukaan. Ryhmässä on tällä hetkellä jäseniä laajasti niin Pappilanmäeltä, Melaniemestä, Runsorista kuin Huutoniemeltäkin.

Marraskuun syntymäpäiväjuhlien lisäksi joulukuussa Ristinummen martat löytää vielä ainakin Kultanummen myyjäisistä sekä Setlementin puurojuhlasta.

– Tiedotamme toiminnastamme pääasiassa Facebookissa sekä Vaasan Ikkunan Menot-palstalla. Myös miehille on martoissa omaa martti-toimintaa, ja meilläkin on ollut muutama martti apuna esimerkiksi tapahtumien liikennejärjestelyissä. Yhteisessä toiminnassa jokaisen taidot ovat tarpeellisia, ja jokaisen työ on yhtä tärkeää.

Raija Koivisto