Uutiset

Pukinkulmassa käydään jälleen korkean tason keskusteluja

Myös ulkoministeri Pekka Haavisto saapuu Vaasaan viikon kuluttua torstaina keskustelemaan energiaratkaisuista ja Suomen geopoliittisesta roolista. Kuva: Touko Sipiläinen
  • Vaasa

Vetokannaksen Pukinkulmassa järjestetään elokuussa Wasa Future Festival -tapahtuma (WFF) jo viidennen kerran.

Ensimmäinen keskustelu on tulevana torstaina 5.8. ja loput ensi viikolla.

Wasa Innovation Centerin tiloissa järjestettävän tapahtuman on ideoinut yrittäjä Sture Udd, joka on saanut yhteiskumppanikseen kymmeniä tahoja, muun muassa vaasalaisia opinahjoja, yrityksiä ja yhdistyksiä.

Udd haluaa saattaa yhteen erilaisia ihmisiä, jotka keskustelevat ja esittelevät ideoitaan ja löytävät yhdessä uusia tapoja parantaa esimerkiksi energia-alan yhteistyötä tai yritysten kilpailukykyä.

– Keskustelutilaisuudet on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuudesta, ideoinnista ja eri asioiden kehittämisestä, sanoo tapahtuman koordinaattori Janne Perttu.

Neljä ministeriä

Tänäkin vuonna WFF-tapahtumassa on korkeatasoisia puhujia, muun muassa ministerit Pekka Haavisto (vihr.), Antti Kurvinen (kesk.), Mika Lintilä (kesk.) ja Ville Skinnari (sd.), EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies ja suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari.

Keskustelemaan Vaasaan saapuvat myös esimerkiksi entinen ministeri Timo Soini ja entinen pääministeri Juha Sipilä.

Kaikkiaan ilmaiseen tapahtumaan osallistuu noin 70 keskustelijaa.

Jokaisessa lähes 20 keskustelussa määritellään konkreettisia toimia, jotka kehittävät Vaasan seutua tai koko Suomea.

Keskustelut myös striimataan Youtubeen.

Monia teemoja

Keskustelujen teemat käsittelevät esimerkiksi uusien teknologioiden käyttöönottoa, talousajattelun uudistamista yhteiskunnassa, nuorten potentiaalia tehdä Suomesta edelläkävijä sekä kulttuurin roolia kehityksen tulkkina.

Perttu odottaa erityisesti Young Talk 21 -keskustelua.

– Siinä tuodaan yhteen aktiivisia nuoria ja paikallisia päättäjiä keskustelemaan.

WFF-tapahtumassa järjestetään myös Tekniikan yö -tapahtuma, jossa yleisö pääsee tutustumaan muun muassa robotteihin, e-peleihin, 3D-tulostukseen ja muuhun teknologiaan.

Wasa Future Festival järjestetään Wasa Innovation Centerissä 5.8. sekä 11.–14.8. Yleisöllä on tilaisuuksiin vapaa pääsy, mutta yleisömäärää rajoitetaan runsaaseen 200:aan koronapandemian takia.

Anne Laurila

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka