Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat julkaisee debyyttilevynsä

Vaasalaisyhtye Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat julkaisee heinäkuun alussa ensimmäisen levynsä, joka on seitsemän biisiä sisältävä EP nimeltä Terveisiä Erämaasta!

Levynjulkaisukeikkoja on kaksi, Vaasa Picnicissä torstaina 3. heinäkuuta kello 11 alkaen ja Happy Barrel -ravintolassa lauantaina 5. heinäkuuta.

Prinssi Rohkea ja Erämaan Rotat -bändin musiikkia on verrattu muun muassa varhaiseen Eppu Normaaliin, Absoluuttiseen nollapisteeseen, Kari Peitsamoon, Veltto Virtaseen ja Tuomari Nurmioon. Yhtye on saanut kiitosta hyvästä lavaolemuksesta ja suoraviivaisesta, reippaasta ja häikäilemättömästä menosta.

Kappaleiden sanoitukset ovat usein humoristisia, mutta surrealistisissa tarinoissa käsitellään vaikeitakin asioita, kuten yksinäisyyttä ja ennakkoluuloja.

Prinssien laulut säveltää ja sanoittaa Eemu Laurila, joka myös laulaa ja soittaa kitaraa. Hänen lisäkseen yhtyeeseen kuuluvat kitaristi Sami-Pekka Kangas, basisti Antti Väisänen ja rumpali Heikki Haahkala.

Keikoille Vaasan ulkopuolelle. Prinssien debyyttilevyllä vierailee VR:n junien uusi kuuluttajaääni, parhaiten kännyköiden koputusäänenä tunnettu Reidar Wasenius. Hänen ääntään kuullaan levyn avaavalla introraidalla.

Vuodesta 2010 lähtien kasassa ollut yhtye on esiintynyt useiden ravintolakeikkojen lisäksi muun muassa Vaasan Taiteiden yössä, Vaasan vapputorilla ja tänä keväänä myös Vaasan lyseon lukion ylioppilasjuhlassa.

Yhtye edusti Vaasaa nuorten Marrasrock-tapahtumassa vuonna 2012 ja sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Uutuuslevyn myötä yhtye lähtee keikoille myös Vaasan ulkopuolelle.