Pohojalaasta rokkia ja vaasalaista räppiä

Uuden levyn syksyllä julkaissut Elonkerjuu sekä vaasalainen räpduo Kuningas Pähkinä & Setä Tamu nousevat WS Arenan lavalle lauantaina 14. joulukuuta.

– Fanit ovat ottaneet uudet biisit innolla vastaan. Keikkasetissä pitää toki olla aina mukana myös vanhoja jo kaikille tuttuja biisejä, Elonkerjuun solisti Osku Ketola sanoo.

Kappaleita Elonkerjuulle tekevät Ketolan lisäksi kitaristi Simo Ralli sekä rumpali Lenni Paarma.

– Pitää olla paljon sisältöä, että voi valita parhaimmat. Kyllä biiseistä tunnistaa tekijänsä, mutta kun se lyödään tämän bändin läpi, niin aina ne kummasti kuulostavat Elonkerjuulle.

Sydän edellä

Elonkerjuu juhlii tänä vuonna 20-vuotista uraansa. Uuden albumin Sydän edellä -kappaleessa lauletaan, että nauti elämäsi hetket minuutteina kerrallaan.

– Kyllähän elämä on normaalia lapsiperhearkea ja bänditouhua. Kaikkea ei voi suunnitella etukäteen, vaan on muita voimia, jotka sekoittavat paletin. Juhla pitäisi löytää siitä, että aina kun tapahtuu jotain kivaa, niin pystyy nauttimaan siitä, Ketola sanoo.

Elonkerjuulle jokainen keikka on juhlahetki ja sen näkee lavalla esiintymisen palosta.

– Loppujen lopuksi se on yleisö ja ne ihmiset siellä, jotka keikan tekevät.

Gerbyn tiikerit

Kuningas Pähkinä & Setä Tamu eli Pekka Karppinen ja Mikko Tamminen saivat tänä vuonna Pohjanmaan liiton kulttuuripalkinnon ansioistaan monipuolisina musiikin ammattilaisina ja maakunnan tunnettuuden edistäjinä.

– Päällimmäinen fiilis on kiitollisuus huomaamisesta. Hivenen olen yllättynyt, mutta tosiaan palkinto osui erittäin hienoon saumaan, kun ensi vuonna juhlimme 20-vuotista yhteistä taiteilijataivalta, Tamminen kertoo.

Räpduon sanoituksissa vilahtelevat tutut vaasalaispaikat, kuten Gerby ja Kala-Janne.

– Onhan Vaasa meille äärimmäisen tärkeä. Meri ja pienen paikan edut yhdistettynä mukavan tuoreeseen kansainväliseen kaupunkikulttuuriin tekevät paikasta erittäin mahtavan, Tamminen tiivistää.

Nuorille mahdollisuus

Wasa Starsin järjestämässä hyväntekeväisyyskonsertissa kerätään varoja vaasalaisen urheilun ja vaasalaisten nuorten urheilijoiden tukemiseen.

Elonkerjuu ja Kuningas Pähkinä & Setä Tamu ovat tukikummeina Wasa Starsissa ja esiintyvät konsertissa ilman korvausta.

– Harrastukset ovat nykyään kalliita ja vaativat koko perheen panosta. Kaikilla ei kuitenkaan ole samat lähtökohdat, ja tämän vuoksi joillain lahjakkailla nuorilla ei ole mahdollisuutta harrastaa rakastamaansa lajia, sanoo Tamminen.

– Tuntuu hyvältä ja tärkeältä olla jeesaamassa ja mahdollistamassa harrastusta, hän lisää.