Uutiset

Pikkurahalla mukaan miljoonaelokuvaan

Vaasalainen Pasi Roimela on mukana uudessa Iron Sky -elokuvassa. Hän ei vielä tiedä, näkyykö valmiissa elokuvassa vai ei. Kuva: Eetu Sillanpää
  • Vaasa

Iron Sky: The Coming Race on ensi-illassa keskiviikkona 16. tammikuuta BioRexissä Vaasassa. Elokuva on jatko-osa vuonna 2012 ilmestyneelle Iron Sky -elokuvalle.

Vaasalainen Pasi Roimela oli mukana jatko-osan kuvauksissa.

– Aika pian ensimmäisen Iron Sky -leffan jälkeen tuli uutinen, että jatko-osa tullaan kuvaamaan ja siihen myydään yhteisörahoituksella rooleja. Ostin pienen roolin, joka maksoi kaksisataa euroa. Muut roolit vaihtelivat tästä ylöspäin aina 5 000 euron pakettiin saakka, jolla sai takuulla ison roolin leffasta, Roimela kertoo.

Rooli pontikanmyyjänä

Elokuvan puherooleissa nähdään ammattinäyttelijöitä, mutta muihin rooleihin oli mahdollista ostaa oma paikka. Roimela suuntaa keskiviikkona elokuvan ensi-iltaan Helsinkiin ja torstaina hän näkee elokuvan Vaasassa.

– Minun roolini on sellainen, että siinä ei ole takuuta, että pääsee itse leffaan. Voi olla, etten näy leffassa lainkaan tai sitten voin näkyä useastikin.

Roimelan roolina oli olla pontikanmyyjä.

– Yhtenä päivänä kuvattiin kaksitoista tuntia ja alkuperäisen suunnitelman mukaan kohtauksesta itse leffaan päätyy 3-5 minuuttia. Aika paljon oli takahuoneessa odottelua, koska päivän aikana kuvattiin paljon lähiotoksia ja erilaisia toimintakohtauksia, ja paikalle otettiin usein vain ne henkilöt, ketkä olivat tietyssä paikassa roolitettuina, Roimela kertoo.

– Päivä oli pitkä, mutta ei siellä tunteja laskettu porukan kesken. Kokemus oli parasta mitä voi kuvitella, hän lisää.

Miljoonaluokan elokuva

Iron Sky: The Coming Race on suomalaisen Timo Vuorensolan ohjaama science fiction -komediaelokuva, joka kuvattiin Belgiassaa Kontichin kaupungissa, Antwerpenin eteläpuolella. Ensimmäisen osan budjetti oli 7,5 miljoonaa euroa ja jatko-osan budjetti on peräti 17 miljoonaa euroa.

– Kaikki kohtaukset kuvattiin studiossa. Kuvaushalli oli järjettömän iso, ja sinne oli rakennettu noin kolmeen metriin asti kaikki rakennukset. Tästä ylöspäin katto ja seinät olivat vihreää greenscreeniä, eli sinne jälkituotantona tehdään erikoistehosteilla kaikki muut puuttuvat, Roimela kertoo.

Elokuvasta julkaistiin muutama viikko sitten traileri.

– Trailerissa näkyy sitä isoa tilaa, missä minun kuvauspäivä tehtiin, ja pakko sanoa, että aivan järjettömän siistiä jälkeä on tehty.

Jaakko Jokela

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka