Pienillä parannuksilla voittoihin kiinni

Vaasan Palloseura on avannut kautensa Veikkausliigassa kahdella tasapelillä ja yhdellä tappiolla. Viime lauantaina VPS pelasi tasan 2-2 sarjanousija Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan.

– Meillä on ollut ihan hyvä alku ja paljon hyviä juttuja. Kun vielä parannamme pieniä asioita, kyllä siitä hyvä tulee, sanoo VPS:n hyökkääjä Momodou Sarr.

VPS koki Veikkausliigan avausottelussa kotistadionillaan karvaan tappio FC Interiä vastaan, kun turkulaiset iskivät voittomaalin ihan ottelun lopussa. KPV taas kiri kahden maalin takaa tasoihin.

– Meidän pitää keskittyä vielä paremmin ja pitää myös ratkaisuhetkillä palloa, eikä alkaa roiskimaan ja antaa palloa ilmaiseksi vastustajalle, Sarr painottaa.

Avausmaali avausottelussa

Vaasan Palloseuran juniorimyllyn läpi käynyt 19-vuotias Sarr pääsi jo viime kaudella kentälle kolmessa Veikkausliigan ottelussa. Tällä kaudella hän on nostanut itsensä avauskokoonpanon pelaajaksi.

– Hyvä, että olen päässyt pelaamaan paljon ja on myös tullut onnistumisia kentällä. Tavoitteenani on pitää avauskokoonpanon paikka ja kehittyä vielä lisää, Sarr sanoo.

Kauden avausottelussa FC Interiä vastaan Sarr sijoitti pallon upeasti alakulmaan ja teki uransa ensimmäisen maalin Veikkausliigassa.

– Kyllähän se tietenkin hyvältä tuntui tehdä maali Vepsun paidassa. Jossain vaiheessa olisi kiva voittaa mestaruus ja pelata europelejä Vespun kanssa.

Europeleihin VPS voi päästä myös Suomen Cupin kautta, jossa joukkue on hienosti raivannut tiensä jo neljän parhaan joukkoon.

Arpa toi välierässä vastaan IFK Maarianhaminan ja ottelu pelataan 16. toukokuuta Vaasassa.

– Siitä tulee tasainen ja kovatasoinen peli, jossa meidän on oltava hyvässä kunnossa ja onnistuttava.

Kovatempoinen derby

Vepsun pallonhallintapeliä on ajoittain ihasteltu ja joskus se on aiheuttanut tuskaa katsomon puolella. Päävalmentaja Petri Vuorinen on hieman suoraviivaistanut joukkueen taktiikkaa täksi kaudeksi, mutta peli perustuu edelleen pallonhallintaan.

– Meillä on nopeita ja taitavia pelaajia, joita meidän pelityylimme palvelee, Sarr toteaa.

Perjantaina VPS pelaa jo kauden toisen derbynsä, kun Seinäjoen Jalkapallokerho saapuu Vaasaan. Tämän hetken ennusteet lupaavat aurinkoista ja lämmintä säätä. Paikalle on tulossa myös useampi bussilastillinen vieraskannattajia Seinäjoelta.

Sarr kohtasi SJK:n ensimmäisen kerran Suomen Cupissa ja povaa pelistä kovatempoista.

– SJK:lla on kova joukkue ja heillä on lähtenyt kausi hyvin käyntiin. Derbypelissä voi tapahtua mitä tahansa, mutta tietenkin voittoa lähdemme hakemaan, Sarr sanoo.

Veikkausliigan ottelu VPS-SJK Elisa-stadionilla perjantaina 26.4. klo 18.30.

Jaakko Jokela