Parempia aikoja odotellessa

Kolme vuotta olemme etsineet uutta kissataloa purku-uhan alla olevan Levoninkadun kissatalon tilalle.

Talo on varsinainen aikapommi, joka voi räjähtää käsiin koska tahansa. Putket ruostuvat, lämmitysjärjestelmä voi pettää ja kosteusvauriot valtaavat alaa.

Kaupunki ei suostu tässä röttelössä tekemään enää remonttia. Maksamme talosta vuokraa kaupungille 500 euroa kuukaudessa.

Miksi mitään ei tapahdu?

Lopulta löysimme unelmien paikan Isolahdesta. Lähes päivittäin meiltä kysellään, koska muutamme uuteen kissataloon Isolahdentielle. Talo on ostettu ja remonttia tehty. Miksi mitään ei tapahdu?

Ihmiset ovat lahjoittaneet meille huonekaluja, kissojen raapimispuita ja mattoja. Seinäjoelta saakka tuotiin kissa-aiheiset ikkunaverhotkin ikkunoihin ripustettavaksi.

Monen moista muutakin tavaraa olemme saaneet, kutenmaalia ja remonttitarvikkeita. Orvokit on istutettu kukkalaatikkoihin ja piha siivottu. Vapaaehtoiset ovat uurastaneet.

Syynä asioiden jumittumiselle on naapurustosta tullut valitus. Se koskee asuintalon käyttötarkoituksen muutosta, eli talon muuttamista asuintalosta yhdistyksen toimitilaksi ja eläinsuojaksi.

Yksikin valitus riittää pitkittämään muuttoamme. Valitus on nyt Vaasan hallinto-oikeudessa odottamassa käsittelyä.

Kissatalotoimintaa emme voi uudessa paikassa harjoittaa, kun valitusprosessi on kesken. Pahimmillaan käsittely voi kestää jopa kaksi vuotta. Meidän pitää vain keksiä talolle muuta käyttöä sinä aikana.

Uuteen kotiin

Ihmisten elämäntilanteet muuttuvat, ja joskus on pakko luopua lemmikeistä.

Allergian takia kissatalolta lähteneet Usva ja Viima tuotiin takaisin. Onni onnettomuudessa oli, että sisarukset pääsivät saman tien yhteiseen uuteen kotiin, Espooseen. Toivotamme paljon onnea suureen maailmaan. Parempaa uutta kotia ei olisi voinut toivoa.

Vielä uutta alkua loppuelämälle odottelevat kaksi tyttöä, harmaavalkoinen Molly ja kilppari Viggo. Omistaja muutti Uumajaan saatuaan työpaikan yliopistosairaalasta, ja uuteen asuntoon ei saanut tuoda kissoja.

Voi sitä itkun ja surun määrää, kun kissoista piti luopua. Mollyä ja Viggoa voi tiedustella numerosta 0500 562 853.

Kissatalolla on myyjäiset tulevana sunnuntaina kello 11-15 osoitteessa Levoninkatu 35.

Myytävänä on leivonnaisia, vohveleita, kahvia, arpoja ja kirppistavaraa.

Kirsti Koivula