Päiväkodin pihamaa sai värikylvyn

– Haluan punaista väriä, Nona Gull ilmoittaa. Nonan äiti Maria Gull kaataa purkkiin punaista, ja tytön maalaustouhu jatkuu.

Suvilahden päiväkodin pihalla on meneillään talkoot. Kesäisen iltapäivän mittaan valjun väritön piha-alue muuttuu vähitellen yhä värikkäämmäksi.

Idean yhteiseen ahkerointiin keksi Maria Gull.

Pienen lapsen äitinä hän oli huomannut leikkipuistojen ja muiden lasten leikkipaikkojen olevan usein yllättävän ankeita ja muistuttavan toisiaan.

Tällainen piha oli myös Suvilahden päiväkodilla, jota Gullin oma tytär käy.

Hihat ylös ja toimeen. Yhdessä toisen äidin, Jaana Kurjen, kanssa Maria Gull päätti kääriä hihat yhteisen hyvän eteen.

– Oivalsimme, että suhteellisen vähin varoin ja yhdessä tekemällä pihamaan saa paljon mukavammaksi.

Talkoiden takana on myös laajempi ajatus.

– Päiväkodissa oli aiemmin vanhempaintoimikunta, mutta sen toiminta hiipui vuosia sitten. Tarkoitus on aktivoitua ja perustaa sellainen taas syksyllä. Toivomme myös, että Suvilahden päiväkoti saisi takaisin sillä aiemmin olleen esiopetusoikeuden, naiset sanovat.

Esimerkillään Gull ja Kurki kannustavat muita kaupunkilaisia oman lähialueensa elävöittämiseen yhteisin voimin.

– Yllättävän paljon saa aikaan, kun vain tarttuu toimeen.

Hauska yhteinen juttu. Talkoolainen Heikki Sippola löytyy maalaamasta aitaa. Aiemmin puunvärinen aita on Sippolan siveltimen kosketuksen jälkeen sini-puna-vihreä-keltaraitainen.

Sippola toteaa olevansa melkein henkilökuntaa itsekin, sillä hänen vaimonsa Harriet Sippola on työskennellyt lastentarhanopettajana päiväkodissa lähes sen perustamisesta lähtien, ja perheen lapset ovat käyneet päiväkotia.

Talkoita Sippola pitää erinomaisena ideana.

– Silmät turtuvat lähimaisemaan. Tämä on aivan mahtava tapa ehostaa tätä näkymää ja kaiken kaikkiaan hauska, yhteinen juttu.

Myös Aira Helalan lapset ovat aikanaan olleet Suvilahden päiväkodissa.

– Tämä on mahtava alue lapsiperheille. Täällä on rauhallista, ja metsä alkaa ihan päiväkodin aidan takaa. Mekin jäimme asumaan tänne aikanaan juuri tenavien takia, hän sanoo.

Värkit Suvilahti-seuralta. Tiistai-iltapäivän aikana noin 20 henkilöä osallistui talkoisiin, ja lisää väkeä oli tulossa paikalle illan mittaan.

Rupeaman aikana pihan betonilaattoihin maalattiin iloinen ötökkäparaati ja suuri, kaunis kukkanen.

Väreillä loihdittiin myös erilaisia pihapelejä lasten iloksi. Värinsä menettänyt sienikaruselli sai sekin uuden värikerroksen ja sen myötä uuden elämän.

Värit ja värkit talkoolaisille kustansi Suvilahti-seura.

– Tämä on aivan mahtava juttu, lähdimme mielellämme mukaan, iloitsi seuran puheenjohtaja ja Suvilahden päiväkodin kummi Pirjo Andrejeff.

Anna-Leena Ekroos

>>>>>>> Stashed changes