Paappojen pudotuspelitarina alkaa

SB Paapat on tällä kaudella noussut suuren yleisön tietoisuuteen, kun joukkue eteni salibandyn Suomen Cupissa upeasti kahdeksan parhaan joukkoon ja kohtasi Tampereen Classicin yli tuhannen kahdensadan silmäparin edessä Botniahallilla.

Cup-taival päättyi helmikuun lopussa aluefinaaliin, jossa Kokkolan Nibacos kaatui lukemin 8-6. Lauantaina Nibacos saapuu jälleen Paappojen vieraaksi, kun joukkueet kohtaavat 2-divisioonan Pohjanmaan lohkon välierässä OP-Arenalla.

– Cup-tarina tuli päätökseen, mutta tämän kauden tarinaa aiomme jatkaa niin pitkään kuin mahdollista, sanoo SB Paappojen pelaaja Jani Blankenship.

Kalavelat maksuun

Paapat on kohdannut Nibacoksen tällä kaudella kolme kertaa ja ottanut voiton jokaisesta ottelusta. Viime keväänä juuri Nibacos lähetti Paapat kesälomalle pudotuspeleissä.

– Se on jäänyt mieleen ja sen ei anneta tapahtua toistamiseen, että omaa tyhmyyttämme häviämme pelit. Tänä vuonna olemme jo saaneet muutaman kerran maksettua kalavelkoja, mutta vielä niitä riittää maksettavaksi myös pudotuspeleissä, Blankenship painottaa.

Paappojen iskukyky on ollut parasta tiukoissa paikoissa, joista osoituksena divarijoukkue Nurmon Jymyn sekä liigajengi Oulun Luistinseuran tiputtaminen Suomen Cupista.

– Nurmo-pelissä pelasimme fiksusti ja pallollisesti tosi hyvin, niin edes divarijengillä ei ollut meitä vastaan mitään jakoa.

Tulivoimaa riittää

SB Paappojen riveistä löytyy rutkasti divarikokemusta ja myös jonkin verran liiga- sekä maajoukkuekokemusta.

Joukkueen tulivoimasta osoituksena on runkosarjan eniten maaleja (206). Neljänkymmenen pisteen rajapyykin Paappojen riveissä ylittivät Valtteri Nurmi, Jesse Palmberg, Joona Kukko, Mika Joensuu ja koko sarjan toiseksi paras pistemies Kimmo Lintala.

– Niin kauan kuin pelaamme omaa hyvää peliä nöyrästi omaan päähän, niin meillä riittää aina maalintekovoima vastustajia vastaan, Blankenship sanoo.

36-vuotias Blankenship on edustanut Yhdysvaltojen maajoukkuetta neljissä MM-kisoissa vuosina 2002-2008.

– Kokemusta peleistä ja karsintasarjoista meillä on, mutta pudotuspeleistä yllättävän vähän. Jätkillä on kyllä kova nälkä ja kaikki ovat odottanet näitä pelejä Classic-pelistä lähtien, Blankenship toteaa.

Otteluparin voittaja kohtaa lohkon finaalissa Blue Foxin tai MLT:n. Lohkon voittajan on vielä kaadettava kaksi muuta lohkovoittajaa selvittääkseen tiensä divariin.

Salibandyn 2-divisioonan välierä SB Paapat-Nibacos lauantaina 9.3. klo 18.30 OP-Arenalla. Toinen ottelu Kokkolassa perjantaina 15.3. klo 19 ja mahdollinen kolmas ottelu OP-Arenalla lauantaina 16.3. klo 18.30.

Jaakko Jokela