Ottelusiirtoja ja epätietoisuutta

Koronatilanne kurittaa myös alasarjojen joukkueita, jotka joutuvat siirtämään otteluitaan myöhempiin ajankohtiin. Salibandyn miesten kakkosdivisioonan täksi kaudeksi nousseen SB Amerikaarron piti kohdata Jeppis Pietarsaaressa viime sunnuntaina, mutta ottelu siirretiin myöhemmäksi.

– Meillä pitäisi olla 23. lokakuuta ottelu SB Vaasa YB:tä vastaan OP-Arenalla ja kotipeli 31. lokakuuta isokyröläistä FBC Remixiä vastaan. Näitä ei ole vielä virallisesti siirretty, mutta todennäköisesti tullaan siirtämään, kertoo SB Amerikaarron joukkueenjohtaja Timo Erkkilä.

Viime torstaina Salibandyliitto tiedotti alueen noin kolmenkymmenen seuran kanssa pidetyn palaverin jälkeen, että alueelliset turnaukset perutaan, mutta yksittäisiä otteluita pyritään toistaiseksi jatkamaan.

Tilanne kuitenkin elää koko ajan, sillä esimerkiksi Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on nyt useissa kunnissa kielletty yli kymmenen hengen kokoontumiset. Tämä luonnollisesti estää myös otteluiden pelaamisen näiden paikkakuntien joukkueita.

Komea voitto

Amerikaarto harjoittelee ja pelaa kotiottelunsa OP-Arenalla Mustasaaressa. OP-Arena puolestaan tiedotti, että pahentuneen koronatilanteen vuoksi halli on suljettuna ainakin 18. lokakuuta saakka.

– Tällä hetkellä kyllä näyttää siltä, että perumme treenit koko lokakuulta, koska yli kymmenen hengen kokoontumiset Vaasassa on kielletty. Epätietoisuutta on vielä paljon niin pelien kuin treenienkin suhteen, Erkkilä sanoo.

Amerikaarto aloitti ottelut voitokkaasti kaatamalla tiukan taiston jälkeen ISB/Team Atrian lukemin 7-6. Amerikaarto oli tappiolla ottelun puolivälin paikkeilla 4-1, mutta nousi rinnalle ja ohi.

– Alku oli hermostunutta ja osaa pelaajista saattoi jännittää uusi sarjataso. Loppua kohden saimme ottelua enemmän haltuun, ja tämä oli paras mahdollinen aloitus kaudelle, kun noustiin kolmen maalin takaa voittoon. Se luo hyvin uskoa jatkoon, Erkkilä iloitsee.

Turnaukset peruttu

Salibandyn miesten kolmosdivarista alaspäin ottelut pelataan turnausmuotoisina, jolloin otteluita kertyy saman päivän aikana useita.

Miesten kolmosdivaria pelaa vaasalainen nousijajoukkue PT-94, joka on perunut kaikki harjoitukset seuraavien viikkojen osalta.

– Yksi turnaus peruttiin kokonaan lokakuulta ja seuraava kotiturnaus pitäisi olla 1. marraskuuta. Saa nähdä kuinka sen kanssa käy, sanoo seuran hyökkääjä ja puuhamies Arto Mäenpää.

Turnauksia ei pelata lainkaan, vaikka rajoitukset voisivatkin sallia otteluiden pelaamisen joidenkin joukkueiden osalta.

Salibandyn alemmissa miesten sarjoissa sekä nais- ja juniorisarjoissa pelaa useita vaasalaisia joukkueita, joiden otteluita on lokakuulta siirretty jonnekin tulevaisuuteen.

Jaakko Jokela