Nyt kiitetään yllätysten kautta

Vaasalainen Karin Toivola haluaa tuoda murhetta ja huolta sisältävään korona-aikaan iloa ihmisille suunnittelemallaan VaasaSydän –projektilla. Hän sai siihen inspiraationsa Ylen SuomiLove- ohjelmasta.

Ohjelmassa osallistujat pääsevät kotimaisten artistien esitysten avulla näyttämään rakkauttaan tai kiitollisuuttaan läheisilleen.

– Mielestäni nyt pitää tehdä jotain konkreettista, ja mikä olisi parempi tapa kuin että vaasalaiset pääsisivät kertomaan omia tarinoitaan rakkaudesta ja kiitollisuudesta, Toivola sanoo.

Projektin kautta ihmiset voivat esimerkiksi kiittää ystäväänsä, työtovereitaan tai kertoa tärkeille ihmisille, kuinka paljon he merkitsevät.

Osallistujat voivat kertoa jollekulle rakkaudestaan tai jopa kosia. Tarkoituksena on löytää inspiroivia ja erityisiä tarinoita, joita voidaan poikkeusoloissa yllätyksellisesti toteuttaa ja videoida.

Toivola on ollut ideoimassa ja toteuttamassa monia projekteja aina joulupusseista Laivapuiston lomariehaan, joissa jokaisessa on ollut kyse toisten auttamisesta ja ilon tuomisesta. Sama ajatus kulkee mukana tässäkin projektissa.

– Rakastan todella paljon SuomiLove -ohjelmaa, sillä se on kaunis ja koskettava. Ajattelin, että ideaa olisi mahdollista toteuttaa pienemmällä mittakaavalla myös Vaasassa. Haluan, että projektista tulisi vaasalaisten näköinen, sillä täällä on hyvin paljon kauniita kuvauspaikkoja ja nuoria artisteja, Toivola selittää.

Hyvän mielen projekti

Projektiin on lähtenyt mukaan useita tahoja, esimerkiksi Vamialla opiskelevat merkonomit ja mediapalvelujen tuottajat, jotka toteuttavat projektiin liittyvät visuaaliset puolet, kuten videokuvaamisen ja editoinnin. Mukana on myös muutamia ravintoloitsijoita, joiden tiloissa yllätyksiä on mahdollisuus toteuttaa.

– Jos esimerkiksi mukaan hakisi joku joka haluaa yllättää kumppaninsa, mietimme ensin heidän tarinalleen miljöön, missä yllätys tapahtuu. Se voi olla esimerkiksi heille joku erityinen paikka tai ravintola. Siellä kumppani sitten yllättää toisen esimerkiksi jonkun paikallisen artistin musiikkiesityksellä ja yllätys kuvataan, Toivola kertoo.

Yllätysten olisi tarkoitus tapahtua kevään ja kesän aikana. Kun kuvaukset on saatu valmiiksi, on Vaasan suomalainen seurakunta lupautunut rajoitusten salliessa järjestämään syksymmällä Kiitosten ilta -tapahtuman, missä yllätyksistä kuvattu video esitetään, nähdään musiikkiesityksiä ja kuullaan tunnettujen vaasalaisten omia tarinoita.

– Jos illan pitäminen ei onnistu, sitten laitamme videon jonnekin, mistä ihmiset voivat kotoaan katsoa sen, Toivola lisää.

Hän toivoo, että projektiin saataisiin mukaan 10-15 ihanaa tarinaa ja kohtaamista, jotka voisivat tuottaa iloa myös muille. Myös vaasalaisia muusikoita hän toivoisi projektiin mukaan.

– Tässä projektissa on kyse puhtaasti ilon, rakkauden ja toivon tuomisesta vaasalaisille hyvän mielen kautta, Toivola päättää.

Hakemukset voi lähettää Karin Toivolalle sähköpostiosoitteeseen pktoivola@hotmail.com 28. maaliskuuta mennessä. Liitä hakemukseen tarinan lisäksi nimesi ja puhelinnumerosi.

Emilia Kovanen