Nuori joukkue parantaa koko ajan

Vaasalaisjoukkue Mailattaret on tahkonnut nyt puolet naisten Ykköspesiksen kaudesta. Joukkue on saalistanut kolme voittoa ja kymmenen pistettä, mikä on jo piste enemmän kuin koko viime kaudella yhteensä.

– Kausi alkoi jopa hieman yläkanttiin, kun neljästä ensimmäisestä pelistä tuli kolme voittoa. Se antoi myös vähän väärän kuvan, sillä päätavoitteemme ja realistinen maksimi tällä nuorella porukalla on säilyttää sarjapaikka, eli jättää kaksi joukkuetta taaksemme, sanoo Mailattarien pelinjohtaja Miika Reinikka.

Ennen tiistaina Raumalla pelattua vierasottelua Mailattaret oli tasaisessa sarjassa toiseksi viimeisenä eli sijalla yksitoista, mutta vain kahden pisteen päässä seitsemännestä sijasta.

– Tänä vuonna sarja on niin tasainen, että meidän pitää saada enemmän kuin kymmenen pistettä toiselta puoliskolta, jos haluamme säilyttää sarjapaikan, Reinikka pohtii.

Viime kauden päätteeksi joukkue putosi sarjasta, mutta sai lopulta pitää paikkansa, kun Hyvinkään Tahko nousi Superpesikseen eikä pääsarjasta pudotettu joukkueita.

Mailattaria edustavat useat B-ikäiset, jotka pelaavat myös B-tyttöjen Superpesistä ja välillä Suomensarjaa farmiyhteistyöseura Vähänkyrön Viestissä. Aikuispelaajista osalla on kaksoisedustus Mailattarissa ja VäVissä.

– Pelejä on tosi paljon, kun osa pelaajista pelaa jopa kolmea eri sarjaa. Eniten se näkyy siinä, ettemme ehdi treenata, sillä pelien välissä täytyy olla myös lepopäiviä. Kentällä se näkyy aina välillä rutiinisuorituksissa, kun emme pääse tekemään toistoja, Reinikka sanoo.

Torstaina Mailattaret saa vastaansa sarjakakkosen Jalasjärven Hietalahden stadionilla. Alkukaudesta Jalasjärvi vei voiton, mutta vain muutaman juoksun erolla.

– Meidän ulkopelimme on kestänyt myös kärkijoukkueita vastaan ihan hyvin, joten pystymme haastamaan Jalasjärven kotona.

Sunnuntaina vuorossa on kotiottelu Janakkalaa vastaan, joka pelataan poikkeuksellisesti Kyrölän kentällä Vähässäkyrössä.

– Janakkalaa vastaan meillä on ihan realistiset mahdollisuudet voittoon, Reinikka uskoo.

Alkukauteen Reinikka on tyytyväinen, mutta harmittelee hyvän alun jälkeistä tappioputkea.

– Samaan aikaan kuitenkin pääsimme B-tytöissä ylempään jatkosarjaan, mikä oli tavoite ennen kautta. Kun katson kautta kokonaisuutena, olen tyytyväinen.

Kauden aikana Mailattaret on hävinnyt useita jaksoja vain yhdellä tai muutamalla juoksulla.

– Meidän pitää tarkentaa sisäpeliä ja siinä taktiikkaa sekä roolitusta, jotta saisimme sisäpelin pyörimään vähän paremmin.

Vaasassa poikajoukkueet ovat vaihtuneet tyttöjoukkueisiin vuosikymmenen aikana.

– Tyttöjen tilanne on loistava, ja menestystä on tullut valtakunnallisilla leireillä. Vaasassa on hyvä buumi päällä.

Mailattarien riveissä on tällä kaudella pelannut myös kolme C-ikäistä tyttöä. Eniten juoksuja joukkueessa on lyönyt Julia Karlsson. Outi Udelius ja Petra Äkkinen ovat tuoneet eniten juoksuja, ja kärkilyöntitilastoa johtaa Udelius.

– Meidän pelaajistamme 90 prosenttia on Vaasan alueelta. Nuoret pelaajamme ovat ottaneet ison harppauksen eteenpäin viime vuoteen nähden. Aikuispelaajia meillä on nyt vähemmän, mutta arvokasta kokemusta tuo kapteeni Udelius, joka toimii hyvänä esimerkkinä nuorille, Reinikka toteaa.

Jaakko Jokela

>>>>>>> Stashed changes