Nuoret avaavat Wasa Future Festivalin

Tulevaisuusfestivaali Wasa Future Festival järjestetään Vaasassa jälleen 9.-11. elokuuta. Jo kolmatta kertaa toteutuvan tapahtuman avaa tänä vuonna 7. elokuuta pidettävä Ostrobothnian Young Talk 2019: Passion for Future.

Nuorten vaikuttamistapahtuman järjestää Pohjanmaan ELY-keskus yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa Wasa Innovation Centerissä Pukinkulmassa. Mukana järjestelyissä ovat muun muassa Bock’s Corner Village ja Sture Udd, Pohjanmaan kauppakamari, Viexpo, Nuori Yrittäjyys ja Vasek.

Ostrobothnian Young Talkista tulee vuotuinen tapahtuma.

– Tapahtumassa kohtaavat nuoret sekä alueen elinkeinoelämän, kuntien ja kolmannen sektorin toimijat. Haluamme antaa nuorille keskusteluareenan ja saada heidät kiinnostumaan Pohjanmaan vientirannikosta, kertoo ELY-keskuksen ylijohtaja Marja-Riitta Vest.

Alueen valttikortit

Keskiviikkona kello 17 alkavaan iltaan on vapaa pääsy, ja mukaan ilmoittaudutaan osoitteessa bit.ly/youngtalk2019. Ohjelmaan kuuluu johdettuja keskusteluja, joihin kaikki voivat osallistua.

– Keskustelujen teemoja ovat esimerkiksi kestävä kasvu, tulevaisuuden työ ja hyvinvointi. Illan mielenkiintoiset puheenvuorot vetävät Vaasan Sähkön toimitusjohtaja Stefan Damlin sekä innostava yrittäjä Tomi Kaukinen.

Keskustelukieliä ovat suomi, ruotsi ja englanti. Puheenvuorojen lisäksi ohjelmassa on nuorten paneelikeskustelu.

– Haluamme saada nuoret näkemään oman alueemme potentiaalin ja sen valttikortit. Globaalisti verkottuneella seudullamme on todella paljon annettavaa, toteaa Vest.

Tapahtuma päättyy kahteen keikkaan. Lavalle nousee Bubbeli sekä kovassa nosteessa oleva Maustetytöt, joka esiintyy ensimmäistä kertaa Vaasassa.

Merkittävä rooli

Tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut merkittävä rooli Pohjanmaan ELY-keskuksen seitsemällä 17-vuotiaalla kesätyöntekijällä ja useilla korkeakouluharjoittelijoilla.

Pohjanmaan ELY-keskuksen viestintäpäällikkö Mirella Kivelä kiittelee nuoria, jotka ovat itse suunnitelleet tulevaa tapahtumaa. Myös nuoret ovat tyytyväisiä projektinsa tuloksiin.

Anniina Syrjälä on saanut ELY-keskuksen mahdollistamasta harjoittelusta myös paljon pohdittavaa.

– Työn kautta seutu on tullut mielenkiintoisemmaksi. Olen aiemmin miettinyt, että lähtisin muualle opiskelemaan, mutta nyt en enää tiedä, lähdenkö sittenkään. Ainakin selvitän vielä, mitä mahdollisuuksia täällä löytyy, hän sanoo.

Raija Koivisto