Nousu omissa käsissä

Salibandyn miesten nelosdivarin Pohjanmaan lohkossa pelaava vaasalaisjoukkue Press Team (PT-94) johtaa sarjaa ennen viimeistä turnausta, joka pelataan tulevana lauantaina OP-Arenalla Sepänkylässä.

PT-94 on tasapisteissä kokkolalaisen RöVen kanssa, mutta sarjataulukossa edellä selvästi paremman maalieron turvin. Kolmantena niskaan hengittää SC Laihia vain yhden pisteen päässä, joten kärkikolmikon sijoitukset ratkeavat lauantain turnauksessa.

– Kauden selkeimpänä tavoitteena on alusta asti ollut nousu, joka on enää kahden voiton päässä. Eroa kolmen kärkijoukkueen välillä on vain yksi piste, joten ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, hekumoi Press Teamin puolustaja ja puuhamies Jussi Vaissi.

Merkitys kolmen ensimmäisen sijoituksen välillä on suuri. Runkosarjan voittaja nousee suoraan sarjaporrasta ylemmäs kolmosdivisioonaan. Toiseksi sijoittunut karsii noususta kolmosdivisioonan joukkueiden kanssa ja kolmas jää nuolemaan näppejään.

Kurinalaisuus parantunut

Lauantaina PT-94 kohtaa aamupelissä kello 10 Kaustisen Pohjan Veikot ja iltapelissä kello 19 ReDyn Kokkolasta.

Aiemmin tällä kaudella PT-94 voitti K P-V:n puhtaasti 4-0 ja ReDy kaatui lukemin 7-2.

– Helpolla ei kummastakaan pelistä pisteet irtoa. ReDy on parantanut peliään koko ajan ja K P-V pelasi meitä vastaan ensimmäisessä ottelussa erittäin vajaalla miehityksellä.

Vaissi painottaa, että kurinalaisessa pelissä on avaimet voittoon. Joukkue onkin päästänyt selvästi vähiten maaleja lohkon kymmenestä joukkueesta.

– Meillä on kurinalaisuus viisikkopelaamisessa parantunut viime vuosista paljon. Meillä on myös sarjan parhaimmistoon kuuluvat maalivahdit, Vaissi sanoo.

Press Team on vuonna 1994 Vaasan kirjapainon työntekijöiden perustama salibandyjoukkue. Joukkue pelasi kausina 2012-14 kakkosdivisioonassa ja kaudet 2014-18 kolmosdivisioonaa.

– Käy lauantain turnauksessa miten tahansa, menemme saunomaan pelien jälkeen. Sen me olemme joka tapauksessa ansainneet, Vaissi sanoo.

Laihia nousutaistossa

Sarjanoususta taisteleva SC Laihia kohtaa lauantaina ReDyn sekä Himangan Pallon kakkosjoukkueen. Mikäli RöVe ja PT-94 eivät voita molempia omia kamppailujaan, on laihialaisilla mahdollisuus jopa voittaa tasainen lohko ja ansaita sitä kautta suora nousu.

Sarjassa pelaavat myös kolme muuta vaasalaisjoukkuetta. Moramasa ja SB Vaasan kakkosjoukkue majailevat lohkon keskikastissa ja jatkavat nelosdivisioonassa myös ensi kaudella. FCB on sarjajumbona ja tippuu ensi kaudeksi vitosdivariin.

SB Vaasa kohtaa lauantaina OP-Arenalla RöVen sekä Hipan, Moramasaa vastaan asettuvat K P-V sekä Nibacos Akatemia ja FCB:n kanssa pisteistä taistelevat RöVe ja Nibacos Akatemia.

Jaakko Jokela