Muusikot valtaavat Rewell Centerin

Wasa Battery Band Jam kokoaa jo 22. kerran yhteen vaasalaisia soittajia ja muusikoita sekä musiikin ystäviä.

Lauantaina 30.3. järjestettävässä tapahtumassa vaasalaiset muusikot esiintyvät erilaisissa ja ennennäkemättömissä kokoonpanoissa, jotka on koottu kyseistä iltaa varten.

Uudenlaisia kokoonpanoja

Tapahtuman ideana on ollut alusta alkaen se, että esiintyjät ja muusikot rakentavat kokoonpanoja, joita ei ole yleensä totuttu näkemään. Myös musiikkityyli voi olla eri genreä, jota artistit ovat tottuneet soittamaan.

– Pääasia on, että yleisö ja esiintyjät pitävät hauskaa. Tapahtumaan on tänäkin vuonna tullut avoimen haun kautta todella paljon hakemuksia. Valitettavasti halukkaita esiintyjiä on jouduttu jonkin verran karsimaan, jotta jokaiselle bändille pystytään antamaan 20 minuuttia lava-aikaa, tapahtumajärjestäjä Matti Vahtera toteaa.

Tapahtuman tavoitteena on saada aikaan uudenlaisia esityksiä. Tänä vuonna nähdäänkin mielenkiintoinen show, kun Warapatruunat -niminen kokoonpano esittää suomirock-covereita yhdessä viittomakielen tulkin kanssa.

– Tällaisia esityksiä on nähty maailmalla jo jonkin verran, mutta vähemmän Suomessa. Viittomakieli on viestintää ja ilmaisua koko kropalla. Ajatuksena on sivistää myös kuulevaa enemmistöä yhdistämällä viittomakieli ja musiikki, ryhmänjohtaja Tiina Keho kertoo.

Musiikkia myös kuuroille

Tapahtumajärjestäjä Marko Perälä sanoo, että on tärkeä muistaa musiikin olevan yhtä lailla elämys myös kuuroille. Musiikkia voi kuulla ja tuntea värähtelyn ja tiettyjen taajuuksien avulla.

– Viittomakielen tulkki tuo esitykseen mahtavan lisän, ja esitys tulee taatusti olemaan kaikille mielenkiintoista nähtävää.

Wasa Battery Band Jamissa nähdään tänäkin vuonna täysin uusia kasvoja, jotka eivät välttämättä ole aiemmin päässeet edes esiintymään.

Tapahtuma yhdistää kaiken ikäisiä, ja takahuoneessa syntyy usein uusia ideoita, ja haaveita lähdetään toteuttamaan esimerkiksi muodostamalla ihan oikeita uusia bändejä.

– Tapahtuman on todettu tekevän sitä, mihin se on alun perin suunniteltukin, eli yhdistämään ihmisiä, Perälä toteaa.

Illan esitykset paljastetaan perinteisesti vasta aivan tapahtuman alla, joten kannattaa seurata tapahtuman Facebook-sivuja. Tiedossa on kuitenkin cover-musiikkia eri genreistä ja erilaisilta yhtyeiltä, joista voidaan mainita esimerkiksi Pantera, Abba, Leevi & The Leavings, Peer Gynt, Hurriganes, Heart ja monia muita.

Band Jam järjestetään nyt toista kertaa Rewell Centerin tapahtumatorilla. Ovet aukeavat klo 21.30, sisäänpääsy on 5 euroa ja ikäraja 18 vuotta.

Henna Kontola