Uutiset

”Mustasaaren tulisi aloittaa kuntaliitoskeskustelu Vaasan kanssa”

Christoffer Ingo kiinnostui politiikasta ollessaan 18-vuotias. Nyt 22-vuotias mustasaarelainen on RKP-nuorten puheenjohtaja. Kuva: Sofia Jern
  • Vaasa

Vaasan alueella on hyvä draivi päällä. Meillä on hienoja yrityksiä, ja lisää työpaikkoja on varmasti tulossa. Hallitus ei kuitenkaan näe Vaasan alueen kehitystä. Se on alueemme ongelma, kertoo mustasaarelainen Christoffer Ingo.

Ingo valittiin RKP-nuorten uudeksi puheenjohtajaksi järjestön liittokokouksessa Loviisassa toukokuussa. Äänestyksessä hän sai 49 ääntä, kun vastaehdokas Björn Bonsdorff sai 34 ääntä.

– Olen todella iloinen ja kiitollinen luottamuksesta. Vuotemme on ollut erittäin menestyksekäs, kertoo aikaisemmin aktiivisesti RKP-nuorten liittohallituksessa mukana ollut Ingo.

Keskustelua kuntaliitoksesta. Puheenjohtajuuden lisäksi Ingo otti voiton kuntavaaleissa. 22-vuotias sai kuudenneksi eniten ääniä Mustasaaren RKP:n ehdokkaista.

– Mitä tulee kuntaliitokseen, niin keskustelu Vaasan kanssa tulisi ehdottomasti aloittaa. Vasta sen jälkeen voimme tietää, onko kuntaliitos hyvä asia mustasaarelaisesta näkökulmasta.

RKP-nuorten jäsenmäärä on kasvanut vuoden aikana neljänneksen. Myös kuntavaaleissa puolueella oli suhteellisesti eniten nuoria ehdokkaita ja toiseksi eniten nuoria valtuutettuja.

Ingo uskoo tämän johtuvan hallituksen toimista ja RKP:n hyvästä oppositiopolitiikasta.

– Jäsenmäärämme kasvuun on vaikuttanut myös Vaasan keskussairaalan tilanne.

Seuraava etappi on maakuntavaalit, joista Ingo haluaa vaalivoiton RKP:lle.

– Maakunnilla on suuri vaikutus nuorten elämään, ja on erittäin tärkeää, että nuoret ovat mukana tekemässä päätöksiä.

Byrokratia ihmetytti. Ingon perheen ruokapöydässä on usein puhuttu politiikasta. Äiti ja isä ovat molemmat olleet aktiivisia RKP:n jäseniä. Ingo liittyi nuorisojärjestöön ollessaan 18-vuotias.

– Työskentelin rakennusmiehenä ja ihmettelin kaikkea byrokratiaa. Siitä se oikeastaan sai alkunsa, hän kertoo.

RKP-nuorten puheenjohtajuuden myötä työ ja harrastus ovat kääntyneet päälaelleen. Nyt Ingon työ löytyy politiikasta ja harrastus perheen lammastilalta Veikkaalasta.

– Minulla on toimisto Helsingissä, mutta pyrin käymään mahdollisimman paljon Mustasaaressa.

Tradenomin opinnoissaan loppusuoralla oleva Ingo voidaan myös toistamiseen nähdä eduskuntavaaliehdokkaana.

– Menen kuitenkin yksi päämäärä kerrallaan. Nyt keskitytään maakuntavaaleihin, hän toteaa.

Janette Litmanen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka