Musiikkikahvila rohkaisee luovuuden maailmaan

Mumsfilibabba Musik Café & Shop johdattaa kävijänsä viihtyisään musiikin ja luovuuden maailmaan. Mårten Streng on tyytyväinen pari vuotta sitten löytyneisiin tiloihin ja kiittää Jumalaa ja tukijoitaan.

– Aloitin toiminnan jo neljätoista vuotta sitten Sepänkylässä, jossa pidin sirkuskauppaa neljä vuotta. Vaasassa toimin kahdessa eri paikassa, kunnes uudet tilat tulivat minulle kuin taivaan lahjana. Sain perustettua myymälän yhteyteen musiikkikahvilan.

Iloa ja huumoria

Streng myy liikkeessään erilaisia musiikkisoittimia ja sirkustavaroita. Ohessa hän haluaa tarjota ihmisille turvallisen oleskelupaikan.

Rentouttavassa musiikkikahvilassa voi esimerkiksi viettää aikaa sohvilla ja jutella, soittaa ja pelata pelejä. Tarjolla on myös pientä purtavaa. Musiikkijamit ja -pajat pidetään melkein joka päivä.

– Täällä saa iloita ja pitää hauskaa. Olen tuonut kahvilaan paljon soittimia, esimerkiksi erilaisia rumpuja, kitaroita ja pianoja. Niitä saa vapaasti kokeilla ja soittaa oman mielensä mukaan. Soittimet on tarkoitettu kaikille, ei vain ammattilaisille.

Streng kertoo toteuttavansa elämäntehtäväänsä täydestä sydämestään. Usko Jumalaan on hänelle tärkeä taustavoima.

– Monet lapset, nuoret ja aikuiset ovat yksinäisiä. Haluan auttaa ja rohkaista heitä yhdessäolon, musiikin ja luovuuden avulla. Ilon, rakkauden, siunauksen ja huumorin avulla voimme tehdä paljon hyvää, hän toteaa.

Musiikkikahvilassa käyvät Strengin mukaan myös monet maahanmuuttajat esimerkiksi Vietnamista, Irakista, Portugalista ja Afrikan maista. – Joka päivä on kielikylpyä, kun opetamme toinen toisillemme omaa äidinkieltämme.

Elämyksiä ja kokemuksia

Streng pitää ovet avoinna tiistaista perjantaihin kello 15-18. Isoista ikkunoista kadulle välittyvä tunnelma houkuttelee sisään niin tuttuja kuin uusiakin tulijoita.

– Jos ikkunoiden taakse pysähtyy ohikulkija ihmettelemään, toivotamme hänet avosylin tervetulleeksi. Olen aina ollut luonteeltani spontaani ja luova. Jokainen hetki on aina omanlaisensa, kun ihmisiä tulee sisään ja juttelemme ja soitamme.

Aukioloaikojen ulkopuolella musiikinopettajana toimivalle Strengille voi varata soittotunteja. Hän toivoo, että ihmiset saisivat nauttia musiikin tarjoamista elämyksistä.

– Musiikki ei ole vain teoriaa, vaan se on täynnä iloa ja elämää. Haluan, että jokainen voi tuntea musiikin antamat wow-kokemukset.

Musiikkikahvilassa aiemmin pidetyt lauantaikeikat ovat hänen mukaansa olleet suosittuja.

– Ilmoittelua tulevista tapahtumista voi seurata Vaasan Ikkunan menot-palstalta, facebookista ja instagramista, Streng opastaa.

Raija Koivisto