Musiikkifestivaalit avaavat kesäkauden

Kaupunkifestivaali FestiVilla avaa vaasalaisten kesätapahtumien kauden tulevana viikonloppuna yhdessä Rockperry ReLoad -festivaalin kanssa. FestiVilla järjestetään jo kolmannen kerran Hietalahden puistossa Villa Sandvikenissa.

FestiVillan tapahtumakoordinaattorin Timo Tiilikan mukaan odotettavissa on loistava viikonloppu.

– Pidennetty viikonloppu alkaa torstaina kaupunkilaisten juhlalla. Paikanpäällä viihdyttää muun muassa stand up -koomikko Jack Björklund ja livemusiikista vastaavat Tribute to Tina Turner sekä Tribute to the Eagles.

Viralliset jatkot pidetään Butcher & Bankerissa kello 23 porttien sulkemisen jälkeen.

– Emme halua valvottaa koko kaupunkia torstaina, joten pyrimme hiljentämään puiston hyvissä ajoin, Tiilikka kertoo.

Kaupunkilaisten juhlaan on varattu nonstop-bussikuljetus kaupungista uimahallille, josta pääsee kävellen FestiVillaan. Festivaalin tapahtuma-alue itsessään on autoton alue.

Koko perheen festarit

Perjantain päätapahtuma alkaa kello 18.30. Esiintyjinä ovat muun muassa Anssi Kela, The Rasmus ja Ellips.

– The Rasmus vetää kesän aikana vain 3-4 keikkaa, joista yksi saatiin meille. Siitä olemme erittäin tyytyväisiä, Tiilikka hehkuttaa.

Tapahtuman vetonauloina ovat myös hyvä ruoka ja juoma. Mukana on Vaasan alueen pienpanimoita, ja festivaalialue on kauttaaltaan anniskelualuetta.

Lauantaina aamupäivällä perheen pienimmät pääsevät nauttimaan ilmaiseksi Lasten Fest -tapahtumasta.

– Lavalla nähdään Japi Apina ja Robin Hund & Hans Clada Orkester, jotka varmasti miellyttävät lapsia.

Rockfestarien paluu

Lauantai-ilta huipentuu kauan odotettuun Rockperry ReLoad -festivaaliin, jossa esiintyvät muun muassa Sara, Kotiteollisuus, Hardcore Superstar ja Skid Row.

– Uskon siihen, että ihmiset tulevat paikan päälle katsomaan hyviä artisteja, tapahtuman promoottori Jouni Jaskari kommentoi.

Rockperryä järjestettiin Vaasassa vuosina 2001-2010. Jaskari on ollut aiemminkin mukana tapahtuman järjestelyissä ja sai heti kannustusta Rockperry ReLoadin järjestämiseen, joka jatkaa siitä, mihin edellisellä kerralla jäätiin.

– Uskon, että tapahtuma tavoittaa kaikki rock-ihmiset tänä vuonna myös Vaasan ulkopuolelta.

Molemmat festivaalit on Tiilikan ja Jaskarin mukaan rakennettu sillä asenteella, että ihmiset ja erityisesti vaasalaiset saataisiin liikkeelle. Luvassa on kaikkea kaikille.

– Olemme tilanneet festarikansalle myös hyvän sään viikonlopuksi, Jaskari hymyilee.

Emilia Kovanen