Musiikkia, rytmiä ja rakkautta

Chililove Band tunnelmoi suomalais-meksikolaista musiikkia ja keikkailee ahkerasti Vaasassa ja lähialueilla. Kolmesta muusikosta koostuva bändi musisoi rennolla otteella ilman suuria tavoitteita. Aurora Riissanen, Luis Perez Pantoja ja René Koivisto nauttivat soittamisesta, esiintymisestä sekä itsensä kehittämisestä.

Katusoiton romantiikkaa

Perez Pantoja toimii bändin toisena laulajana ja soittaa kitaraa sekä cajon-rumpuja. Meksikosta kotoisin oleva 30-vuotias mies on aloittanut musisoinnin katusoittajana kotiseudullaan noin kuusi vuotta sitten.

– Menetin silloin työpaikkani, ja koska omistin kitaran ja pidin musiikista, aloin soittamaan ja laulamaan kadulla. Kiertelin ravintoloiden edustoja, kysyin omistajilta lupaa esiintyä. Yleisö sai vapaaehtoisesti antaa minulle rahallista tukea, Perez Pantoja kertoo.

Alkuun häntä jännitti kovasti soittaminen ja esiintyminen, mutta sanoo olevansa iloinen, että uskalsi lähteä esiintymisen tielle.

– Jännityksen tuomien virheiden kautta opin pikkuhiljaa lisää ja tulin varmemmaksi. Nautin todella paljon musiikista sekä esiintymisestä. Haluan kehittyä jatkuvasti paremmaksi.

Bändin synty. Perez Pantoja muutti Vaasaan kaksi vuotta sitten, ja tutustui ystävänsä René Koiviston kautta Aurora Riissaseen. Koivisto ja Riissanen ovat soittaneet yhdessä lapsuudestaan asti harrastemielessä. Kuvio oli valmis.

– Olemme soittaneet nyt yhdessä puolitoista vuotta. Soitamme pääosin covereita, balladeista pidän eniten, Perez Pantoja kertoo.

Bändi soittaa musiikkia, jossa vallitsevat latinorytmit, herkkyys ja tutut coverit. Perez Pantojan mukaan he haluavat luoda omannäköisiään covereita, jotka pitävät sisällään niin meksikolaisia kuin englanninkielisiä suosittuja kappaleita. Kitarat, cajon, koskettimet sekä haitari vastaavat musiikin maailmasta. Tunnetta esitykseen tuovat naisen ja miehen laulut, jotka sointuvat kauniisti yhteen.

Omaa musiikkia

Tulevaisuuden suhteen muusikoilla on sama linja.

– Haluamme kehittyä yhdessä paremmaksi ja päästä mahdollisimman moneen eri ravintolaan ja pubiin esiintymään, Perez Pantoja kertoo.

Bändi haluaa nauttia itse tekemisestä ja musiikista ilman suuria suunnitelmia tähteydestä. Erityisenä haaveena on päästä tekemään omaa musiikkia, joita jo löytyykin muutama.

Perez Pantoja kertoo, että he eivät vielä ole julkaisseet omia biisejään, mutta lähiaikoina he toivovat pääsevänsä studiolle äänityspuuhiin. Ensimmäinen musiikkivideo on jo tekeillä.

Chililove on esiintynyt ravintoloissa ja erilaisissa yksityistilaisuuksissa. Hyviä kokemuksia ja muistoja on Perez Pantojan mukaan kertynyt mukavasti.

Haastatteluhetkellä bändin seuraava keikka häämötti vain tuntien päässä. He matkasivat luomaan tunnelmaa yksityistilaisuuteen, musiikista täysillä nauttien.

Susanna Vase