Musiikkia poikkeusolojen keskelle

Vaasalainen muusikko Miikka Paumo hymyilee. Ihmiset tuntuvat janoavan arkipäivän tuhkimotarinoita, joissa tavallisista oloista noustaan maineeseen ja parrasvaloihin.

Kaupan kassa tuntuukin toimineen ponnahduslautana mitä moninaisimmille urapoluille – näin myös Paumon kohdalla.

Hän toki tietää, ettei muusikon elämä silkkaa glamouria ole. 8-vuotiaana musiikkiharrastuksen aloittanut musiikin monitaituri kävi ensin monta vuotta pianotunneilla, vaihtoi teini-iässä soittimekseen rummut ja on nyt hiljalleen vakiinnuttanut paikkansa mikin varressa.

– Rohkeus laulamiseen löytyi hiljalleen monien bändikokoonpanojen ja live-esiintymisten myötä. Hyräilyt muuttuivat taustavokaaleiksi, taustavokaalit soololauluksi, muusikko kertoo.

Voimakasta ja herkkää

30-vuotias Paumo on alun perin kotoisin Espoosta, mutta on sittemmin löytänyt paikkansa Pohjanmaalta. Uralle on mahtunut useita erilaisia bändikokoonpanoja, ja nyt soolouraa rakennetaan Minna ja Miri Miettisen luotsaaman Halava Music’n riveissä.

Paumo on vastaperustetun levy-yhtiön ensimmäinen kiinnitys.

Työnjako on tiimin kesken selvä: Minna Miettinen säveltää, Paumo tulkitsee. Musiikki on modernia iskelmää, jossa kuuluu ja tuntuu luonto, ihmisen kokoiset tarinat sekä kappaleiden ehdoilla toteutetut taidokkaat sovitukset.

Paumo kertoo pyrkivänsä tulkinnoissaan herkkyyteen. Tavoitteena on herättää kuulijoissa syviä tunteita ja väristyksiä. Ja sellaisia totisesti aiheuttaakin muusikon toukokuussa julkaistu single, Minna Miettisen säveltämä Meidät.

– Sanoitus tuo toivoa meille kaikille aikana, jolloin rakkautta ja kestävyyttä kaivataan enemmän kuin koskaan.

Pitkäsoitto loppuvuodesta

Paumon musiikissa on havaittavissa hänen hallitsemiensa instrumenttien tuomat vahvuudet – pianonsoittajan melodisuus ja rumpalin rytmitaju. Lauluääni on samanaikaisesti vahva ja herkkä. Tulkinta on persoonallista.

– Ilman omaa ääntä hienonkin biisin tunnetilat jäävät puolitiehen, mies painottaa.

Esikoissingle Syvyyksiin julkaistiin maaliskuussa, ja ensimmäinen pitkäsoitto ilmestyy loppuvuodesta.

Emilia Lehtonen