Musiikin iloa kesätöiden parissa

Poikkeusolosuhteista huolimatta Vaasan kaupungin perinteiset kesäartistit viihdyttivät kaupunkilaisia kesän aikana. Musiikki toi iloa yleisön lisäksi myös artisteille.

Kesäartistit esiintyivät kesän aikana muun muassa Vaasan puistoissa, kaduilla ja palvelutalojen pihoilla sekä livestriimauksien kautta.

Luovaa työtä

Yksi viidestä kesäartistista oli 24-vuotias Timo Kinnunen, jolle työ jäi mieleen antoisana kokemuksena.

– Olen aikaisemmin ollut puutarhatöissä kolmena kesänä. Nyt sai tehdä sitä, mitä haluaa ja mistä on innostunut, joten motivaatio tehdä töitä oli hyvin erilainen, Kinnunen kertoo.

Kesäartistit esiintyivät niin yhdessä kuin erikseen. Parasta kesäartistien mukaan oli muiden kanssa soittaminen ja ilon tuottaminen. Luovassa työssä on myös haasteensa.

– Haastavinta oli oma perfektionismi eli se, miten hyvin biisit haluaa saada haltuun ennen kuin niitä voi esittää muille. Kun niistä paineista pääsi yli, työ oli todella mukavaa, Kinnunen jatkaa.

Myös muusikoksi opiskeleva 22-vuotias David Urrutia koki työn vaihtelevuuden mielenkiintoisena.

– Oli mukavaa soittaa erilaisille yleisöille, erityisesti kun huomaa, että yleisö tykkää ja arvostaa musiikkia, Urrutia hymyilee.

Mieleenpainuvia kokemuksia

Esiintymiset tarjosivat kesäartisteille kohtaamisia ja yllättäviä tilanteita.

– Olin keikalla torilla, kun yleisöstä pari henkilöä kysyi, voisivatko he laulaa mukana. Lauloimme kaikki yhdessä, mikä oli todella mukavaa ja erilaista, Urrutia muistelee.

Suomen kesä ja sen vaihtelevat sääolosuhteet haastoivat välillä ulkoilmaesiintymisiä.

– Parhaiten kesältä jäi mieleen keikka HEJM-ravintolan edessä tanssilähettiläiden kanssa. Yhtäkkiä alkoi satamaan ja tuulemaan. Menimme sateensuojaan ja jatkoimme esiintymistä, vaikka hieman kylmä kyllä oli, Kinnunen kertoo.

Musiikki kuuluu myös kesäartistien tulevaisuudensuunnitelmiin. Kinnunen suunnittelee hakevansa opiskelemaan musiikkialaa uudelleen ensi syksynä, sillä opiskelupaikkaa ei tämän kevään haussa tullut.

Kesäartisteista musiikkialalle tähtää myös 16-vuotias pianisti Jami Passi.

– Tulevaisuudessa olisi mukavaa työskennellä musiikin parissa ja tehdä biisejä. Musiikissa parasta on sen tekeminen ja esittäminen, Passi pohtii.

Nea Koivisto