Uutiset

Mikko Alatalo palaa muistoissaan nuoreen ja laihaan Juice Leskiseen

Mikko Alatalo elää nostalgian aikaa ja palaa mielessään ja lauluissaan 70-luvun alkuun, jolloin hän ja Juice Leskinen loivat suomirockin. Tämä tunnelma kaikuu myös Ikkunan Juomalauluillassa lauantaina. Kuva: Minna Antila
  • Vaasa

Mikko Alatalon uusin kappale Ikävä Jussia saa ensiesityksensä Vaasassa Ikkunan Juomalauluillassa lauantaina.

Kappaleen Jussi on kukapas muu kuin Juice Leskinen.

Aihe on ajankohtainen, sillä talo, jossa suomirock syntyi, puretaan. Home söi historian merkkipaalun Otavalankatu 8:ssa.

– Siellä me kokoonnuttiin: minä, Juice Leskinen ja Harri Rinne. Tehtiin biisejä, juotiin viiniä ja riiattiin tyttöjä, Alatalo naurahtaa.

Kolmikko osui silloin niin kutsuttuun markkinarakoon.

– Kukaan ei tehnyt silloin suomenkielistä musaa, kaikki oli käännetty englannista, Alatalo kertoo.

Niinistö kävi kylässä. Talossa kävi muitakin kuuluisuuksia. Alatalon mukaan Sauli Niinistö piipahti heitä morjestamassa.

– Laulettiin Salelle Panomies, Alatalo muistaa.

Alatalo on nyt tekemässä kokonaista levyä, ja kappaleesta Ikävä Jussia on tehty video. Se julkaistaan Youtubessa kuukauden sisällä.

– Kappaleessa muistelen nuorta ja laihaa Juicea ja touhujamme Otavalankatu 8:ssa.

Kolmikko perusti vuonna 1972 yhtyeen nimeltä Coitus Int, eli suomeksi keskeytetty yhdyntä.

– Siitä tulen myös laulamaan. Coitus Inthän oli silloin nuorten suosiossa, siis bändi ja keskeytetty yhdyntä. Eihän opiskelijapojilla ollut varaa ostaa kortonkeja, Alatalo veistelee.

Suomirock jytää yhä. Alatalon mukaan hänen ja Juicen Coitus Int -biisit ovat pitäneet pintansa ihmeen hyvin, ja yleensäkin suomi- ja Manse-rock. Siitä hänellä on todisteita.

– Oli juuri keikalla Lepakkomiehessä Helsingissä. Se on hipstereiden paikka, mutta silti keikka myytiin etukäteen loppuun ja jengi kävi aivan kuumana.

Lepakkomiehen keikan Alatalo teki yhdessä hanuristi Jammi Humalamäen kanssa, joka tulee mukaan myös Ikkunan Juomalauluiltaan.

– Jammi esiintyi myös Juicen kanssa, Alatalo kertoo.

Helsingissä biisilistalla olivat muun muassa Panomies ja Heinolassa jyrää. Samoja Alatalo lupaa laulattaa Vaasassakin. Miehen omista kappaleista kuullaan ainakin Hän hymyilee kuin lapsi ja Viivy vielä hetki.

– Viivy vielä hetki voidaan laulaa ruotsiksikin nimellä Stanna lite länge. Sehän keikkui aikoinaan Ylen ruotsinkielisen radion listan kärjessä viikkoja.

Myös juomalauluja. Alatalo viipyy lavalla sen verran pitkään, että hän ehtii laulattaa yleisöllä myös perinteisiä juomalauluja.

– On mukava tulla Vaasaan. Minulla on siellä hyviä faneja ja mukavia muistoja aikaisemmilta keikoilta.

Ikkunan Juomalauluilta järjestetään WsArenalla lauantaina 21.10. kello 20 alkaen.

Vesa Koivumäki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka