Metsäkauriit tulivat Ristinummelle

Kolme metsäkaurista pelmahti Ristinummella Paimenenkatu 4:n takapihalle 29. tammikuuta. Pihan isäntä Heikki Ojanperä antoi kameran laulaa ja ikuisti uudet tuttavuudet.

Tosin naapurin tyttö oli nähnyt kauriit jo päivää aikaisemmin heidän oman tonttinsa takana olevassa metsässä.

– Satuin vilkaisemaan takapihalle ja metsän laidassa näkyi liikehdintää. Koiriksi luulin aluksi, mutta kun pari hahmoa kääntyi minusta poispäin, niin valkoiset persaukset paljastivat otukset peuroiksi, Ojanperä kertoi.

Hän arvioi hirvieläimet ensi peuroiksi, mutta tarkemman tarkastelun tuloksena, ne näyttivät enemmänkin metsäkauriilta kuin valkohäntäpeuroilta.

– Hetken päästä tuli uros pihaan. Sitä seurasi emä, ja sitten vasa. Rauhallisesti kahlasivat hangessa tontin takareunaa pitkin ja kääntyivät kahden omakotitalon välistä kadun yli Paimenenkatu 1:n puutarhan läpi koko kaupunginosan rauhallisimpaan paikkaan, eli Erämiehenkadun bussipysäkille, Ojanperä sanaili.

– Siinä aikansa ihmettelivät, ja ylittivät tien kadoten Ämmänmäen kuntoradan suuntaan isompaan metsään.

Mukavia tulokkaita. Ojanperä otti viidessä minuutissa kolmesataa valokuvaa, kun kamera sattui olemaan valmiiksi käden ulottuvilla. Hyviä kuvia kuulemma tuli suuresta määrästä huolimatta huomattavasti.

Seuraavan kerran Ojanperä näki metsäkauriin 3. helmikuuta. Se oli järsimässä puunrunkoa tontin kulmassa.

– Metsäkauris on huomioarvoa nostava, koska Ristinummen pohjoinen omakotitaloalue on suhteellisen rauhallista kaupunkialuetta. Nyt katson hiljaista lumista metsää ihan erilailla, kuin ennen kauriiden näkemistä, Ojanperä miettii.

– Vastapäisen naapurin isännän kanssa lumitöiden lomassa juteltiin, että he ovat nähneet peuroja, tai mitä sitten ovatkaan, Ämmänmäen kuntopolulla Teeriniemen puoleisella reunalla ja pelloilla.

Ojanperälle metsäkauriit olivat uusi juttu Ristinummella.