Uutiset

Merenrantakotien rouhea teollisuusilme

Palosaaren salmen rantaan suunnitellaan uutta merenranta-asumista. Paavo Seppälä (oik.) on arvostaa meren läheisyyttä ja veneilymahdollisuuksia. Kuva: Raija Koivisto
  • Vaasa

Vaasaan suunnitellaan parhaillaan uutta merenranta-asumista. Palosaaren salmen rantaan sijoittuvan alueen asemakaavan odotetaan vahvistuvan loppuvuodesta. Alue kastettiin viime lauantaina Wasa Marinaksi.

– Suunnitelmissa alueelle rakentuu kaikkiaan kuusisataa asuntoa. Tavoitteena on uusi viihtyisä merenranta, jossa on yhdisteltynä vanhaa ja uutta, kuvailee YIT Pohjanmaan aluejohtaja Mikael Snellman.

Tulevaisuuden koteja

Wasa Marinassa asuminen ja eläminen ulottuisivat pitkälle oman kodin seinien ulkopuolelle. Tapahtumakävijät saivat osallistua alueen suunnittelua ohjaavaan kyselyyn, jossa nostettiin esiin tulevaisuuden kotien yhteisölliset tilat.

Kiinnostusta herättivät muun muassa yhteiskäyttöiset kuntosalit ja asukkaiden yhteiset viljelypalstat. Kyselyyn voi vielä vastata lomakkeella, joka löytyy rakennusyhtiö YIT:n verkkosivuilta.

– Kaupunkilaisilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisia koteja merenrantaan rakentuisi. Nyt on oiva hetki ottaa kantaa, millaista asumista arvostaa, sanoo YIT Pohjanmaan myyntipäällikkö Marie Kero.

Asukkaiden ideat tulevaisuuden asumisesta lähtevät heti elämään, sillä rakennuttajapäällikkö Jarkko Vainionpää vie alueen suunnittelua eteenpäin.

– Taloyhtiöille on jo tarjolla uudenlaisia kuukausihinnoiteltuja palveluja. Työkaluja ei tarvitse itse omistaa, vaan yhteisistä liitereistä voi saada käyttöön esimerkiksi ompelukoneen, tikkaat tai painepesurin.

Teollisuuden historiaa

Merenrantakotien pääarkkitehtinä on Kaarlo Viljanen. Osa suojelluista rakennuksista säilytetään ja tulevissa peruskorjattavissa asunnoissa näkyy Keron mukaan rouhea teollisuusilme.

– Alueen vanhoihin teollisuuskiinteistöihin on suunnitteilla loft-tyyppisiä asuntoja. Säilytettävien rakennusten ympärille rakentuisi täysin uusia tiiliverhoiltuja taloja, hän sanoo.

Kaupungin julkinen rantatie jatkuisi uuden asuinalueen myötä Suvilahdesta Isolahteen saakka. Palosaarella kaksi vuotta asunut Paavo Seppälä on tyytyväinen myös suunnitelmiin uudesta Wasa Marinan venesatamasta.

– Olen lenkkeillyt ja pyöräillyt paljon pitkin rantatietä, joka on Vaasan parhaita paikkoja. Tällä hetkellä en omista venettä, mutta rakastan merta, ja toiveena olisi vielä päästä merille omalla veneellä.

Raija Koivisto

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka