Maastopyöräilyyn lisää talvireittejä Vaasassa

Maastopyöräilijöiden talvireitit paranevat Vaasassa, kun maastopyöräyhdistys Trail Riders Vaasa ry hankkii moottorireen kaupungin runsaan 4 000 euron avustuksen turvin. Moottorireellä ja sen lisävarusteilla voi tehdä ja ylläpitää monikäyttöuria talvisin.

Monikäyttöurat soveltuvat erinomaisesti pyöräilyyn, kävelyyn ja juoksuun. Urat ovat eri lajien harrastajien vapaassa käytössä, mikä myös vähentää kävelemistä hiihtoladuilla. Yhdistykselle annettiin lupa olemassa olevien polkujen talvikäyttöön kaupungin omistamilla mailla.

– Tähän asti talvireitistön ylläpito on tehty lihasvoimin eli esimerkiksi vetämällä autonrengasta perässä, sukset tai lumikengät jalassa. Reittien huoltaminen on ollut hidasta ja raskasta. Moottorireellä pystymme huoltamaan merkittävän määrän helppokulkuisia talvipolkuja Vaasan alueen metsiin, Trail Riders Vaasa ry:n puheenjohtaja Marko Jerohin kertoo.

Polkuja pitkin

Jerohin sanoo, että reittejä päästään vetämään viimeistään pikapuoliin. Ensimmäisten joukossa lanataan reitti Kivihaasta Metsäkallioon. Kohteena tulee olemaan myös Gerbyn kuntoradan alueella olevia polkuja.

Kaikki reitit ajetaan metsäpolkujen päälle eikä reellä lanata hiihtolatujen tai muiden huollettujen reittien päälle.

– Ajamistamme reiteistä saa parhaiten tietoa seuraamalla Trail Riders Vaasan Instagram-tiliä sekä Facebookissa ryhmää nimeltä Vaasan Seudun Maastopyöräilijät, Jerohin kertoo.

Rata Suvilahteen

Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi on iloinen yhteistyöstä pyöräilijöiden kanssa.

– Voimme tehdä yhteistyötä monen eri lajin kanssa ja ihan vaan luonnossa liikkumisen edistämiseksi, Talvi pohtii.

Talvi kertoo, että työn alla on muitakin maastopyöräilyn olosuhteita parantavia hankkeita.

– Esimerkiksi Suvilahden entiselle kaatopaikka-alueelle on suunnitteilla maastopyöräilyrata. Olemme myös aloittamassa polkuverkoston ja harrastuskohteiden määrittelyä, josta seuraa toivottavasti pieniä ja ehkä vähän isompiakin hankkeita maastopyöräilyyn liittyen.