Luonnonkosmetiikkaa Saksasta Sulvalle

VIIKON VIERAS: Vuonna 2013 Katja Majaniemi muutti perheineen Saksaan miehensä työn vuoksi. Saksassa vietettyjen vuosien aikana Majaniemi päätti opiskella saksan kielen ja uuden ammatin.

– Olen aina ollut todella kiinnostunut kielistä. Opin saksan nopeasti, ja nykyisin käytän kieltä päivittäin. Halusin opiskella myös kosmetologiksi.

Majaniemi suoritti opintonsa Saksan Münchenissä, arvostetussa Kosmetik Norkauer -koulussa.

Majaniemi on koulutukseltaan Cidesco-kosmetologi. Cidesco on kosmetologien kansainvälinen tutkinto, joka luo kestävät puitteet kauneudenhoitoalan koulutukselle ympäri maailman.

– Tutkinto on vaativa, ja sen suorittajien on osattava paljon asioita muun muassa ihon hyvinvoinnista ja hoitotuotteiden vaikutuksista. Yhdessä tentissä on esimerkiksi sata kysymystä, joista suurin osa koskee ihmisen anatomiaa. Lisäksi asiakkaan kanssa vietetään monen tunnin mittainen hoitopäivä.

Majaniemet asuivat reilut neljä vuotta Saksassa, josta he palasivat kotiin elokuussa 2017.

– Samalla viikolla kävin katsomassa yritykselleni toimitiloja, joihin ihastuin heti. Remontin valmistuttua, lokakuun 13. päivä, vietettiin Sulvalla Bella Sandvikin avajaisia.

Yrityksen perustaminen sujui helposti, sillä Saksassa ollessaan Majaniemi ehti suunnitella ja miettiä kaiken valmiiksi yrityksen nimeä myöten.

Bella Sandvik on luonnonkosmetiikkaan keskittynyt kauneus- ja hyvinvointihoitola. Majaniemi oli jo usean vuoden ajan miettinyt kosmetologiksi opiskelemista sekä yrittäjyyttä.

– Olen tiennyt jo 18-vuotiaasta asti, että vielä jonain päivänä olen yrittäjä. Suomessa ollessani minulta puuttui kuitenkin rohkeus tehdä muutoksia. Ensimmäinen vuosi yrittäjänä on tuntunut ihanalta, ja täällä Sulvalla on aivan mahtavaa. Nautin paljon käsityöammatista ja ihmisten kanssa olemisesta.

Majaniemi kertoo itse käyttäneensä monia vuosia kauneushoitoloiden palveluja.

– Henkilökohtainen pitkä kokemukseni kauneushoitolan asiakkaana auttaa minua tarjoamaan asiakkaille parasta. Kun tietää, miltä hoidot tuntuvat ja mitä itse on jäänyt kaipaamaan, osaa antaa asiakkaalle hetken arjen luksusta.

Majaniemi kokee, että antaessa toiselle saa myös valtavasti itselleen.

Hoitolan sijainnilla on Majaniemelle suuri merkitys.

– Haluan kunnioittaa luontoa ja tuottaa asiakkailleni kauneutta ja hyvinvointia luonnollisesti, ilman turhia kemikaaleja.

Luonnon läheisyys on otettu huomioon myös yrityksen sijainnissa.

– Tahdon tarjota asiakkaille kiireettömän rentoutumishetken keskellä maaseudun rauhaa, ilman kaupungin hälinää.

Majaniemi muutti perheineen Sulvalle alun perin jo vuonna 2010.

– Tein silloin kiireistä työtä kaupungissa. Ajomatkalla kotiin työmurheet unohtuivat nopeasti, kun pääsin luonnon keskelle.

Hän uskoo, että luonnollisessa ympäristössä tehdyt hoidot virkistävät ja rauhoittavat myös asiakkaan mielen.

Kosmetologi käyttää hoitolassaan luonnonkosmetiikkasarjaa nimeltä Rosel Heim. Saksalainen perheyritys on valmistanut tuotteita vuodesta 1935 lähtien. Toiminta jatkuu nyt jo neljännessä polvessa.

Kaikille lomalle jääville Majaniemi suosittelee rentouttavaa hierontaa ja kertoo, että myös jalkahoidot ovat olleet kesällä suosittuja.

– Helppo kotihoitovinkki ihon hyvinvoinnille on huolellinen puhdistus, riittävä uni ja veden juonti.

Raija Koivisto

>>>>>>> Stashed changes