Lemonsoft Oy on Vaasan vuoden työnantaja 2019

Vaasan Nuorkauppakamarin toteuttama Vaasan vuoden työnantaja 2019-kilpailu ratkesi 11. joulukuuta. Voittajaksi valikoitui ohjelmistotalo Lemonsoft Oy ja painoalalla toimiva Waasa Graphics Oy sai puolestaan kunniamaininnan.

Johanna Haveri välitti palkitsemistilaisuudessa raadin terveiset ja kertoi perusteita valinnoille.

– Lemonsoft Oy on toiminut kilpailussa painotettujen kriteerien mukaisesti, järjestelmällisesti seurannut kehitystä ja heistä tuli useita tyytyväisyyttä huokuvia ilmiantoja. Waasa Graphics Oy on perheyritys, jossa työntekijätkin ovat osa perhettä ja heistä välitetään.

Järjestelmällisyydellä voittoon

Lemonsoft Oy on toiminnanohjausjärjestelmään ja siihen liittyviin palveluihin keskittyvä ohjelmistotalo, jolla on tällä hetkellä toimintaa viidellä paikkakunnalla.

– Vaasa on pääpaikkamme ja valtaosa henkilöstöstämme työskentelee täällä. Jos otetaan huomioon etätyömahdollisuudet, viisi paikkakuntaa muuttuu nopeasti viideksitoista, Lemonsoft Oyn toimitusjohtaja Kari Joki-Hollanti kertoo.

Voiton takaa löytyy järjestelmällistä toimintaa.

– Kysymme työntekijöiltämme, mikä heille on työssä merkityksellistä. Tartumme niihin asioihin, jotka toteutuvat huonoimmin. Näin kun jatkaa, jossain vaiheessa se huonomminkin toteutuva asia on hyvällä tasolla, Joki-Hollanti taustoittaa.

Palkinto lämmittää mieltä.

– Tuntuu hyvältä. Olemme aiemminkin saaneet palkintoja, mutta ne ovat olleet pääasiassa ”kovia” palkintoja; esimerkiksi tulos- tai kasvuluvuista. Mukavaa saada tällainen pehmeäkin palkinto, Joki-Hollanti iloitsee.

Pirkanmaalla jo pidempään järjestetty kilpailu toteutettiin nyt toista kertaa Vaasassa ja siitä on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne.

– Yritys voi osallistua kilpailuun ainoastaan työntekijänsä ilmiannolla, ei rahalla tai johdon päätöksellä, kilpailun tämänvuotinen projektipäällikkö Petteri Kalliola Vaasan Nuorkauppakamarista kertoo.

Kattavasti alueellisista toimijoista koostunut raati suoritti valinnat.

– Ilmiantojen perusteella valittiin neljä finalistia, joista raati valitsi palkittavat yritykset. Raadilla oli ilmiantojen lisäksi haastattelut käytössään. Kuusihenkiseen raatiin kuuluivat muun muassa Johanna Haveri Vaasa Insiderista ja kaupunginjohtaja Tomas Häyry, Kalliola jatkaa.

Kilpailukriteereissä oli sekä painotettavia että huomioitavia asioita.

– Valinnassa painotettiin, kuinka työntekijöistä huolehditaan, heitä motivoidaan ja kehitetään. Myös työhyvinvointia ja -kulttuuria painotettiin. Huomioitavia asioita olivat yrityksen tunnusluvut sekä vaikutus alueen työllisyyteen ja talouteen, Kalliola taustoittaa.

Miika Huhta