Uutiset

Lavalla kaikki muu unohtuu

Pholexiassa ovat mukana Joona Keturi (vas.), Ilona Tuomala, Aki Heinonen ja Samuel Rautamo. Kuva: Jonne Keturi
  • Vaasa

Pholexia-bändille yksi tämän vuoden kohokohta on Vaasan Taiteiden yön keikka torilavalla.

– Toivottavasti ihmiset nauttivat keikastamme yhtä paljon kuin me nautimme soittamisesta. Meillä on niin hauskaa lavalla, ja toivomme, että se välittyy yleisöön asti, yhtyeen laulaja-kitaristi Ilona Tuomala sanoo.

– Tietysti jännittää ennen keikkaa, mutta se kuuluu asiaan. Kun rumpalimme Aki on lyönyt ensimmäiset rytmit, se on sitten siinä. Jännitys häviää ja tuntuu ihan parhaalta olla lavalla, Tuomala lisää.

Rumpali Aki Heinonen komppaa laulaja-kitaristia.

– Lavalla soittamisessa on hyvin voimakas tunnevirtaus. Se on sellainen fiilis, mitä ei saa mistään muualta. Kaikki muu ympäriltä unohtuu, kun keskittyy vain soittamiseen ja siitä nauttimiseen, Heinonen kuvailee.

Uutta yleisöä

Pholexia listaa biisejä, jotka ovat jo nousseet yleisön suosikeiksi.

– Anything, se halutaan aina kuulla. Myös The Floor ja Flaws ´n´ All vetävät hyvin, bändi sanoo yhdestä suusta.

Uusia kappaleita syntyy treenikämpällä viikoittain. Jokaiselle bändin jäsenelle on äärimmäisen tärkeää, että bändi tekee ja soittaa omia kappaleita.

– Se on niin siistiä, kun saa soittaa lavalla omia biisejään. On mahtavaa, kun tuntee saaneensa jotain aikaiseksi. Upeaa, jos muutkin tykkäävät siitä, mitä me ollaan tehty, yhtyeen basisti Samuel Rautamo hehkuttaa.

Yhdessä tehden

Kasarmialueella sijaitsevasta treenikämpästä on muodostunut bändille tärkeä paikka. Tuomala ja Joona Keturi tuovat treeneihin sävellyksiä, joista bändi sovittaa kappaleet yhdessä. Tuomala vastaa kappaleiden sanoituksista.

– Aihio voi muuttua lopulta paljonkin alkuperäisestä ideasta. Lisäksi saatamme vain jammailla ja huomata, että uusi biisi syntyy siinä soittaessa, Keturi sanoo.

Bändi pitää oman treenikämpän vapaudesta ja siitä, että siellä voi soittaa ilman minkäänlaista auktoriteettia.

– Täällä ei ole paineita tehdä mitään. Välillä vain soitellaan eikä aina tarvitse saada jotain aikaiseksi. Se on myös tosi hyvä, Rautamo sanoo.

Pholexia on saanut reilussa puolessa vuodessa paljon aikaiseksi. Bändin yhteissoitto on tiivistynyt ja kappalevalikoima kasvaa koko ajan.

– Taiteiden yössä esitetään taas pari uutta biisiä, Heinonen vinkkaa.

Pia Timberg

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka