Uutiset

Laulu ikävästä yleisön eteen

Daniel Karlsson, Tobias Hanner, Kenneth Sirén ja Jonas Sirén ovat julkaisseet uuden, radiosoittoa hyvin saavan singlen Get You to Dance.
  • Vaasa

Get You to Dance. Kutsuva nimi on pohjalaisen Rockabilly -yhtyeen Danny T & The Sirens uusin, lokakuussa julkistettu kappale. Laulu rullaa kuin Kaurismäen elokuvassa auton ikkunasta ohi lipuva kesäinen maalaismaisema, ratissa tietenkin vakavakasvoinen mies.

– Tämä biisi kertoo siitä, miltä soittaminen tuntuu yleisön edessä. Siitä, miten paljon yleisö antaa bändille, yhtyeen kontrabasisti Daniel Karlsson kertoo.

– Aihe on todella hyvä tänä vuonna, kun keikoille ei ole päässyt. Yleisölle soittamisen tunnetta kaipaa todella paljon, kitaristi Tobias Hanner jatkaa.

Yhtye on tehnyt kappaleen yhdessä ja sen on tuottanut bändin toinen kitaristi, freelancer tuottaja Jonas Sirén.

– Studioaikakin on hienoa, mutta siitä puuttuu se maaginen energia, jonka vain yleisö voi soittamiseen antaa, Karlsson painottaa.

Uuteen suuntaan

Get You to Dance ei ole aivan puhdasta rockabillyä, ja se on bändin tietoinen valinta.

– Kappaletta tehdessämme otimme tähän asti isoimman askeleemme populaarimpaan suuntaan. Biisi vie bändiä eteenpäin, uutta kohti, Karlsson sanoo.

Bändin jäsenet ovat alun perin kotoisin Vöyriltä, missä he kuuntelivat jo nuoruudessaan rockabillyä.

– Olemme aina pitäneet vanhan tyylin rockista. 2000-luvun alussa Pohjanmaalla ei ollut montakaan yhtyettä, jotka olisivat sitä soittaneet. Me aloimme sitä harrastamaan ja hyvin pian homma lähti käsistä, kun keikkakyselyitä tuli eri paikoista, Karlsson hymyilee.

Sittemmin yhtyeitä on tullut paljon lisää Pohjanmaalle, kuten Ruotsiinkin, ja musiikkityylin ympärillä elää kokonainen oma alakulttuurinsa.

– Tietysti tähän kuuluvat vanhat autot ja 50-luvun tyyliin pukeutuminen. Keikoilla on upean näköistä, kun ihmiset tanssivat niissä asuissa. Myös nuoret saattavat tulla keikoille vanhempiensa seurassa ja se on aivan loistavaa, Karlsson sanoo.

Elävä skene

Keikoillaan Danny T & The Sirens soittaa sekä cover- että omia kappaleita.

– Yleisömme pitää selvästi kuulla vanhoista klassikoista kuten Jerry Lee Lewisistä. Meille on ilo soittaa niitä. Sillä tavoin voimme jatkaa jo edesmenneiden suuruuksien musiikin levittämistä ja perinteen elossa pitämistä.

Yhtyeen oma tuotanto käsittää keikkasetistä noin yksi kolmasosaa.

– On tärkeää tehdä omiakin biisejä. Sillä tavoin skene pysyy elävänä ja terveenä, Karlsson sanoo.

Get You to Dance on saanut jo hyvin huomiota. Spotifysta ja youtubesta löytyvä kappale on soinut radio Vaasassa ja radio Vegassa.

Viime torstaina se pääsi mukaan Vegatoppen listalle. Siellä on 10 biisiä, jotka kaksi uutta kappaletta viikoittain haastavat. Yleisö pääsee leikkimielisessä kisassa äänestämään, ketkä keikkuvat listan kärkisijoilla ja ketkä putoavat pelistä pois.

Pia Timberg

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka