Laulava parturi laajentaa Vaasassa

Vaasan parturimaailma täydentyy yhdellä liikkeellä, kun The Parturi -ketju avaa 14. maaliskuuta uuden liikkeen kaupungissa. Yksi The Parturi liikkeistä löytyy jo Palosaarelta. Kaikkiaan ketjussa on ympäri Suomea yksitoista liikettä maaliskuun jälkeen.

The Parturi -ketjua pyörittävät Auli Erkkilä ja Niko Tiuraniemi. Jälkimmäinen heistä on myös muusikko ja laulaja, joka on aivan viime vuosina sanoittanut ja säveltänyt useita kappaleita, joista koskettavin on laulu nimeltä Helvetti.

Se käsittelee isän alkoholismia pienen tytön silmin.

Nyt Kemistä lähteneen tamperelaisen Tiuraniemen ajatusten ja suunnitelmien keskiössä on Kauppapuistikolle tuleva parturiliike. Miten iso tapahtuma liikkeen avaaminen Vaasassa on?

– Uusien liikkeiden avaamiseen tietyllä lailla rutinoituu. Nykyään se ei aiheuta minulle sellaisia kauhun ja pelon tunteita, kuten aiemmin. Toki uuden liikkeen avaaminen on aina iso satsaus, ja se vaatii kuukausien työn sekä hyvät yhteistyökumppanit. Avajaispäivälle aion keksiä jotain tajunnan ylittävää, Tiuraniemi sanoo.

Vaasalaiset rohkeita

Mitä syitä on siihen, että teiltä saa parturipalveluja kohta myös Kauppapuistikolla?

– Palosaaren liikkeen kapasiteetti alkaa jo olla äärirajoilla, emmekä halua asiakkaiden jonottavan pitkään, sellainen vaan ei ole hyvää palvelua. Monet vaasalaiset ovat myös ehtineet pyytää meiltä parturiliikettä keskustaan, Tiuraniemi selvittää.

Onko vaasalaisilla rohkeutta persoonalliseen hiustyyliin?

– On. Vaasalaiset eivät pelkää sitä, millaisen tuomion hiuksista naapuri antaa. Esimerkiksi niin sanotun äijäpermiksen suosio on jatkuvassa kasvussa, Tiuraniemi kertoo.

Monta asiaa huomioon

– Parturin on otettava huomioon ihmisen koko olemus ja hänen elämänsä, kun ratkaistaan hius- ja partamallia. On hyvä tietää, kuinka asiakas pesee hiuksiaan, käyttääkö päähinettä, miten usein käy parturissa ja käyttääkö muotoilutuotteita. Lista on aika pitkä, Tiuraniemi toteaa.

Työ ja musiikki sekä malliesiintymis- ja videosuunnittelut sekä niiden toteuttaminen vie leijonanosan Tiuraniemen ajasta.

– Työ on harrastukseni ja elämäntapani. Kernaasti luen myös kirjoja. Teen myös mielelläni vapaaehtoistyötä, Tiuraniemi puhuu.

– Omien musiikin suunnittelu ja teko vievät oman aikansa, vaikka toisinaan biisi lähtee soimaan pikaisesti päässäni. Spotifyssä minulla soi usein Acoustic Indie Folk. Suomalaisista tekijöistä arvostan Toni Wirtasta hyvin paljon.

Hannu Ranta