Laihialaisen unelmamatka Vaasaan

Laihialaisen Riitta Mämmin matka Ikkuna-festivaalille Vaasaan sujui juuri niin kuin laihialainen sen odottikin sujuvan. Hän söi Ikkuna-menun lahjakortilla ja voitti sen päälle festari-arvonnan pääpalkinnon, iPadin.

– Oli vielä hääpäiväkin, ja voitolle jäin. En nyt kuitenkaan ole myymässä palkintoa, vaikka sitä jo kyseltiinkin. Omaakin käyttöä kyllä löytyy, Mämmi kertoi pitäen tablettia tiukasti sylissään.

Mämmi luki tiedon voitostaan Ikkuna-lehdestä. Samalla hän ymmärsi, että häntä ahdistellut tuntmaton soittaja ei olekaan vakuutusmyyjä, vaan häneen on yritetty saada yhteyttä Ikkunasta.

Lopulta Ikkunan toimituksessa voittaja etsittiin Facebookista ja sieltä löytyi hänen työpaikkansa. Sitä kautta voittajalle saatiin sana. Mämmi oli tosin ehtinyt jo itsekin lähettää Ikkunan toimitukseen sähköpostia.

– Töissä asialle naureskeltiin ja vähän väliä olen saanut kuulla, että ”sun nimi on leheres”. Minua kehotettiin laittamaan myös Lotto viikonlopuksi. Sen aion tehdä, Mämmi jutteli.

Käyttöä löytyy. Mämmin perheessä on jo tablettitietokone, mutta iäkkäämpi. Se on perheen tyttären leikeissä mukana, mutta uuden tabletin myötä käyttömahdollisuudet lisääntyvät.

Mämmi oli syömässä Ikkuna-menun Stefan´s Steakhausessa. Siellä menuun kuului ankkaa.

– Hyvää oli. Koko ajan näytti olevan paikka täynnä asiakkaita.

Voittaja ei ole aikaisemmin ollut Ikkuna-festivaaleilla. Hänelle jäi kaikin puolin hyvä mieli tapahtumasta.

– En muistanut yhtään, että olin raapustanut jonkin arvontakupongin. Voiton vuoksi täytynee tulla myös ensi vuonna, Mämmi tuumi.

Vesa Koivumäki