Uutiset

Kurssit ja retket lisäävät osallisuutta

OSAT-hanke järjestää aktiivista toimintaa työttömille ympäri Vaasaa. Ristinummen laavu kunnostettiin viime vuonna yhteisvoimin. Kuva: Raija Koivisto
  • Vaasa

Vaasan kaupungin Osallisuuden askeleet työllistymispoluille -hanke tarjoaa aktiivista toimintaa työikäisille, työelämän ulkopuolella oleville asukkaille.

– Kiinnostusta toimintaan heräsi Ristinummen ja Vähänkyrön lisäksi muiltakin asuinalueilta. Hanke kattaa nykyisin myös Vöyrinkaupungin, Palosaaren, Suvilahden ja keskustan alueet, kertoo Vaasan Setlementin ryhmäohjaaja Johanna Venäläinen.

Keväiset talkoot

Hankkeen puitteissa kokoontuu esimerkiksi yhteisöllinen Ristinummiryhmä, jonka toiminta on maksutonta ja vapaaehtoista. Venäläisen mukaan viikoittain kokoontuvassa pienryhmässä näkyy hyvä yhteishenki.

– Toiminnassa on tärkeää osallisuuden kokemus sekä omien voimavarojen ja arjen hyvinvoinnin vahvistaminen. Valmistamme aina yhdessä myös maksuttoman kevyen lounaan, Venäläinen kertoo.

Kari Kontkanen, Arja Koivupalo ja Marja Tuomaala ovat saaneet Ristinummiryhmän toiminnasta paljon iloa, ystäviä ja uusia oppeja. Viime vuonna he olivat mukana kunnostamassa Ristinummella frisbeeradan lähistöllä sijaitsevaa laavua.

– Saimme talkoovoimin laavun hienoon kuntoon, siivosimme ympäristön ja keitimme nokipannukahvit. Toukokuussa teemme retken Alskathemmetiin seurakunnan kanssa ja vietämme keväisen talkoopäivän pihatöiden parissa, Venäläinen sanoo.

Tietoa ja tykkisoppaa

OSAT-hanke on toteuttanut myös erilaisia kursseja, kuten käsityökursseja yhteistyössä Ristinummen Marttojen kanssa. Parhaillaan järjestetään Työllistyminen tähtäimessä -kurssia, jonka kesäkuulle jatkuva kokonaisuus on suunnattu pitkäaikaistyöttömille.

– Kurssilla saadaan tietoa esimerkiksi työhakemusten kirjoittamisesta, työttömien terveyspalveluista sekä kevytyrittäjyydestä. Kurssin päätöstapahtumaa vietetään 13. kesäkuuta Olympialla, jolloin on tarjolla tykkilohisoppaa, kertoo Venäläinen.

Tapahtumassa on esillä myös Kari Kontkasen valokuvanäyttely.

– Olen innokas valokuvaaja, ja kuvaan paljon luontoa. Hanke on auttanut minua eteenpäin, sillä kesäkuussa aloitan myös työkokeilussa, Kontkanen sanoo.

Raija Koivisto

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka