Kuplivaa palvelua kampaamosta

Kampaamoyrittäjä Niina Räsänen näki Helsingissä kävellessään pop-up ravintolan ikkunassa suurella kirjoitettuna CAVA.

Espanjalaiseen kuohuviiniin viittaava nimi näytti Räsäsen mielestä niin hyvältä, että hän ajatteli sen sopivan mainiosti myös oman kampaamonsa nimeksi.

Nyt melkein neljä vuotta kampaamon perustamisen jälkeen nimi on mitä osuvin, sillä tammikuun alusta asti Cavassa on voinut nauttia hiusten laiton tai meikkauksen yhteydessä myös cava-kuohuviiniä.

– Nimi oli ehkä aikanaan johdatusta, miettii Räsänen.

Ajatus anniskeluluvallisesta kampaamosta on kytenyt Räsäsen mielessä jo pidemmän aikaa. Kampaamotyön ohella yökerhoissa aiemmin työskennellyt Räsänen vitsaili aikoinaan cocktail-baarin ja kampaamon yhdistämisestä silloisen esimiehensä kanssa. Kun alkoholilainsäädäntö viime keväänä muuttui ja alkoholilupien saaminen helpottui, oli hänen pakko ryhtyä tuumasta toimeen.

– Cocktail-baaria meille ei kuitenkaan lähiaikoina ole tulossa. Cocktailien teko työn ohessa saattaisi olla hieman liian työlästä. Mutta meillä tarjoillaan cavaa, olutta ja pian myös puna- ja valkoviiniä.

Hyvä vastaanotto

Anniskeluoikeudella varustettu kampaamo kuulostaa erikoiselta, mutta kampaamoyrittäjän mukaan kuohuvan tarjoilu kampaamoissa on ulkomailla aivan normaalia. Helsingissäkin muutamissa kampaamoissa on jo anniskeluoikeudet.

– Ennen kuin hain anniskelulupaa, kävin lukemassa mielipiteitä helsinkiläisten kampaamojen anniskeluoikeuksista. Siellä oli satoja positiivisia kommentteja. Myös meidän saama palaute on ollut positiivista ja monet asiakkaat ovat myös iloisesti yllättyneitä tästä lisäpalvelusta.

Kesän hääsesonkiaikaan Cavassa tehdään suurille seurueille kampauksia ja meikkejä.

– Monilla porukoilla on ollut mukanaan omat juomat. Nyt niitä ei tarvitse ottaa mukaan.

Myös muiden juhlien, kuten pikkujoulujen alla laittautumisen ohessa lasillinen ennen juhlia saattaa maistua.

– Vaikka nyt on tammikuu ja luvat on vasta saatu, meillä on ollut jo muutamia asiakkaita, jotka ovat ottaneet kuohuvaa tai olutta myös ihan arkena. Tarkoituksenamme on tarjota asiakkaille luksusta ja kokonaisvaltaista hemmottelua. Sellaiseen lasi kuohuvaa sopii mitä parhaiten

Cavan uuden Cafe&Barin avajaisia vietetään 2. helmikuuta. Tilaisuuteen haluavat voivat ilmoittautua osoitteessa info@cava.fi.

Paula Kaskimaa