Kulttuurin kevätkausi tarjoaa musiikkia, teatteria ja elokuvia

Vaasan kevät tarjoaa kulttuuria moneen makuun. Lavoilla nähdään niin paikallisia kuin vierailevia taiteilijoita ja esityksiä.

Skafferiet Ritzin kevääseen kuuluu monipuolista ohjelmaa. Seuraava konsertti järjestetään 7.2., jolloin lavalle astuu Vesterinen yhtyeineen, konsertti on osa julkaisukiertuetta.

Elokuvia ja elävää musiikkia

Vierailijoita saapuu myös Suomen rajojen ulkopuolelta, kun Ritzin lavalla nähdään 24.4. ruotsalainen laulajalupaus Isak Danielson.

– Verkkosivuiltamme näkee ajankohtaiset esitykset. Esimerkiksi hiihtolomaviikolla meillä on lapsille ja perheille suunnattua ohjelmaa, Jessica Mattila kertoo.

Open Stage Night jatkuu kevään ajan keskiviikkoisin, jolloin lava on avoinna kaikille esiintyjille. Myös Kuukauden pohjoismainen elokuva -tapahtumat saavat jatkoa keväällä.

– Meillä on kerran kuussa näytös, johon saa tulla ilmaiseksi katsomaan pohjoismaisen elokuvan. Seuraavaksi on tulossa elokuvia muun muassa Ruotsista ja Grönlannista, Valter Lidsle sanoo.

Pohjoismainen musikaali

Vaasan ylioppilasteatteri Rampin kevätkaudella nähdään kantaesityksiä, musikaali sekä vierailevia näytöksiä.

Rampin kauden avaa 22. helmikuuta Nyt Riittää -niminen projekti. Näytelmä koostuu neljästä pienoisnäytelmästä, joissa käsitellään asioiden menemistä äärimmäisyyksiin.

Kevään suurin produktio on 4.4. ensi-iltansa saava Toxic Avenger -musikaali, joka perustuu Lloyd Kaufman samannimiseen elokuvaan.

– Kyseessä on pohjoismaiden ensi-ilta. Teimme jotain, mitä Seinäjoki tai Ruotsi ei ole vielä ehtinyt tehdä, vinkkaa Ilmari Moisio, joka vastaa Rampin tuotannosta sekä kesäteatterista.

Kamarimusiikki ja kuorolaulu

Myös kamarimusiikin ja kuorolaulun ystäville on luvassa paljon erilaisia konsertteja. Vaasassa järjestetään klassisen musiikin kevätviikko 14.4.-19.4. Kevätviikolla tarjolla on yhteensä kuusi konserttia.

– Kevään aikana on kuultavissa niin sanottuja ”varaslähtö” -konsertteja ennen varsinaisia Korsholman musiikkijuhlia, kertoo musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Monica Johnson.

Myös Vaasan kamarimuusikot järjestävät kevätkaudella yhteensä kuusi konserttia, joissa kuullaan niin paikallisia kuin vierailevia taiteilijoita.

– Suurempi projekti nähdään maaliskuun lopussa. Tällöin konsertissa kuullaan Stravinskyn Sotilaan tarina ja mukana on myös näyttelijä. Lisäksi teemme koululaiskonsertteja projektin pohjalta, pohjustaa Vaasan kamarimuusikoiden puheenjohtaja Petri Judin.

Sekakuoro sirpaleiden vieraaksi puolestaan saapuu tammisaarelainen Cajorna-kuoro.

– Järjestämme huhtikuussa yhteiskonsertin Vaasassa. Lisäksi Sirpaleita tullaan kuulemaan kuorofestareilla, kertoo kuoron puheenjohtaja Virva Hirvi-Nevala.

Nea Koivisto