Uutiset

Kruunaamattomat kuninkaat

Wasa Royalsin manageri Seppo Evwaraye ja markkinoinnista vastaava Mikko Nyrhinen ovat tyytyväisiä joukkueen otteisiin kuluneella kaudella. – Kova työ on kantanut hedelmää. Jos samaa kaavaa jatketaan, ensi kesänä on poika kotona, Nyrhinen heittää. Kuva: Tomi Kosonen
  • Vaasa

Amerikkalaisen jalkapallon SM-finaalissa helsinkiläiselle Roostersille hävinnyt Wasa Royals on nyt reilun viikon ehtinyt sulatella tappiota.

– Häviäminen ei ole koskaan kivaa, mutta kyllä se pikku hiljaa alkaa iloksi muuttumaan. Kausi oli kokonaisuudessaan pelillisesti hyvä. Vain kruunu jäi saamatta, toteaa Wasa Royalsin markkinoinnista vastaava Mikko Nyrhinen.

Kuninkaallisiksi nimetty Wasa Royals on muutamassa vuodessa noussut kakkosdivisioonasta Suomen terävimpään kärkeen.

– Kova työ on kantanut hedelmää. Viime vuonna Vaahteraliigassa tosi tiukka tappio välierissä Seinäjoella, ja nyt toisella kaudella olimme finaalissa. Jos samaa kaavaa jatketaan, ensi kesänä on poika kotona, Nyrhinen heittää.

Pelit viikonlopuille. Wasa Royalsin pelejä kävi kuluneena kesänä katsomassa keskimäärin tuhat katsojaa. Määrä oli noin kaksisataa vähemmän kuin viime kaudella.

– Osittain se varmasti johtui siitä, että pelit siirtyivät sunnuntai-iltapäivästä maanantai-iltaan. Se rokotti perheiden osallistumista peleihin, Nyrhinen uskoo.

Vaahteraliigan runkosarjassa pelataan vain kuusi kotiottelua kaudessa.

– Ihannetilanne olisi varmaan kahdeksan kotipeliä. Laji on fyysisyydeltään sellainen, että peli viikkoon on ihan maksimi. Entisenä pelaajana tiedän, miltä kroppa tuntuu syksyllä.

Seinäjoen Crocodiles tippuu näillä näkymin sarjaporrasta alemmas.

– Paikallispelit tuovat aina oman lisänsä sekä pelaajille että yleisölle. Sitten vaihtuu myös vieraspeli Seinäjoelta Kuopioon. Sääli, että tippuvat, ja vielä juhlavuotenaan.

Hyvä kokeilukenttä. Vaasalainen Nyrhinen on itsekin pelannut aiemmin Royalsissa.

– Mietimme yhdessä Sepon (Evwaraye) kanssa uusia ideoita, ja vastaan markkinoinnista. Yritän myös saada numerot Excelissä täsmäämään ja vastaan yhteistyökumppaneista, Nyrhinen sanoo.

Vaasalaisjoukkue on tehnyt marginaalilajista erittäin suositun, ja joukkue näkyy budjettiinsa nähden vahvasti katukuvassa.

– Se vaatii välillä aika innovatiivisia ratkaisuja, mutta se on tosi mielenkiintoista. Tämä on myös hyvä kokeilukenttä. Jos jokin juttu ei toimi, emme putoa korkealta. Olemme nuori seura, eikä meillä ole kovin pitkäaikaista fanipohjaa, joten meitä ei olla heti tuomitsemassa.

Vahva juniorityö. Neuvottelut valmentajan ja pelaajien kanssa ensi kaudesta on jo aloitettu.

– Lokakuussa liittoon pitää ilmoittaa jo alustava kokoonpano ensi kaudelle.

Joukkueen puuhamies Seppo Evwaraye siirtyi täksi kaudeksi joukkueen valmennustehtävistä manageriksi, ja valmentajaksi palkattiin John Booker.

– Se oli loistava ratkaisu, ja Seppo voi keskittyä vielä paremmin seuran pyörittämiseen. Booker on ammattimies ja tietää lajista aivan suunnattomasti.

Royalsilla on juniorijoukkueet kaikissa muissa paitsi 9- ja 19-vuotiaissa.

– On elinehto myös edustusjoukkueelle, että saamme jossain kohtaa omia junioreita joukkueeseen. Junioreiden valmennuspäällikkö Jukka Salo on tehnyt loistavaa työtä junioreiden kanssa, Nyrhinen kiittelee.

Jaakko Jokela

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka