Kotiäiti muuttui filmitähdeksi

Vaasan Ikkunan muuttumisleikkiin mukaan lähtenyt Virpi Niemi istuu syksyisenä aamuna Foto Airaksisen studiolla selvästi jännittyneenä. Nainen toivoo muuttumisleikistä täydellistä hemmottelupäivää, koska 11 lapsen äidin arki täyttyy hellan ja pyykkikoneen välisestä juoksusta.

– Olen kyllästynyt omaan ulkonäkööni ja toivon päivän mittaan pääseväni eroon mummo-lookistani, Niemi kertoo.

Vieressä Foto Airaksisen valokuvaaja Raija Skyttälä nyökyttelee ja vakuuttaa, että usein muutosleikkiin osallistuvia naisia on vaikea muutoksen jälkeen tunnistaa samoiksi ihmisiksi. Skyttälä kuvaa muuttujan aina ennen muutosta ja muutoksen jälkeen.

Trendikkyyttä ja käytännöllisyyttä. Valokuvastudiolta on aika siirtyä Inspikseen, jossa parturi-kampaaja Mari Saranpää on valmis päivittämään Niemen hiustyylin tähän päivään, mutta samalla huomioimaan käytännöllisyyden ja hiusten helppohoitoisuuden.

– Hiusten tyveen ja päällisosaan laitan vain hieman Virpin omaa värisävyä tummempaa ruskeaa, jotta hiusten uutta väriä on helpompi ylläpitää. Latvat ja otsatukan värjään syksyisen punaoranssiksi tuomaan ulkonäköön pirteyttä.

– Lyhennän hiuksia maltillisesti, jotta Virpin on helppo hallita luonnostaan taipuvaisia hiuksiaan. Tuon uuteen tyyliin tyttömäisyyttä leikkaamalla hänelle otsatukan, Saranpää kertoo.

Hiustenlaiton jälkeen kosmetologi ja meikkitaiteilija Marjo Kujanpää-Kupiainen on M-Beauty Studio Kauneushuoneella valmis loihtimaan Niemelle hänen uuteen hiustyyliinsä sopivan meikin. Kujanpää-Kupiainen päätti meikissä jatkaa kampauksen pehmeää ja naisellista linjaa sekä panostaa hyvään meikkipohjaan.

– Syksyiset mandariinin ja punaruskean sävyt saavat Virpin silmät hehkumaan ja hänen katseensa avautumaan. Huulet meikkaan tumman ja lämpimän punaruskealla huulipunalla, mikä on naisellinen ja juhlava sävy. Kulmat muotoillaan ja kestovärjätään, Kujanpää-Kupiainen selventää.

Blingblingiä filmitähtityyliin. Viimeisenä on aika valita uudet vaatteet ja saada tyylivinkkejä vaateliike Karisman Carola Svahn-Salomäen johdolla. Svahn-Salomäki sanoo, että jo hiusten ja meikin osalta muutoksen kokeneesta Virpistä hänelle tulee heti mieleen 50-luvun ylellinen filmitähtityyli, jota hän halusi korostaa myös vaatevalinnoilla.

– Valitsen Virpille kiiltävän paidan, jonka yhdistän naisellisen pehmeisiin ja pörröisiin vaatteisiin sekä maskuliinisen harmaisiin flanellilaatuihin, Svahn-Salomäki tarkentaa.

Päivän päätteeksi Fondiksen tarjoamalla illallisella Niemi vaikuttaa tyytyväiseltä. Kaivattua muutosta syntyi, ja tyyli sai piristystä.

– Koko päivä oli todella kiva. Tuntuu, että tämä muutos on itselleni suuremman muutoksen alku, Niemi sanoo.

Tiia Neuvonen