Kirsikkapuut kukkivat pian Onkilahden rannassa

Vaasan syntymäpäivän kunniaksi asukkaat saivat ehdottaa itselleen syntymäpäivälahjaa: niinpä osallistuvan budjetoinnin kokeiluun varatulla määrärahalla toteutetaan kirsikkapuisto,

Kirsikkapuisto on vaasalaisten Raija ja Vesa Bonon ehdotus. Puut on nyt istutettu Onkilahden puistoon odottamaan kevättä.

Puistoon Palosaaren puolelle on istutettu 60 kirsikkapuun taimea, kuutta eri lajiketta.

– Monista kuvista tuttua, vaaleanpunaisena kukkivaa rusokirsikkaa istutetaan 20. Puistoon istutetaan sekä syötäviä että koristekirsikoita tuottavia puita, kertoo Leila Roininen.

Rusokirsikka ja pilvikirsikka ovat koristekirsikoita, ja syötäviä lajikkeita ovat varjomorelli, fanal, Sikkolan kuulasmarja sekä Huvimajan kuulasmarja.

– Syötävät kirsikat erottaa hyvin ei syötävistä. Koristekirsikoissa on pienet, siemenmäiset marjat, Roininen kertoo.

Lajikkeita on valittu useampia, jotta puusto on monipuolista ja mahdollisimman moni taimi lähtee kunnolla kasvamaan. Roininen uskoo, että jos taimet selviävät hyvin talven yli, voidaan kirsikankukista nauttia jo ensi keväänä.

Iloa pitkään

– Kirsikkapuisto tuottaa yhdenvertaisesti iloa ja onnellisuutta vaasalaisille pitkälle tulevaisuuteen, kertovat ideastaan Raija ja Vesa Bono.

Vikingalla asuva pariskunta käy usein kävelyllä Onkilahden rannassa.

– Tämä on upea alue jo nyt, ja tästähän tulee aivan ihana, kun kirsikkapuut kukkivat, kuvailee Raija Bono.

Alun perin vaasalaisille oli tarkoitus järjestää kaikille avoimet istutustalkoot, mutta koronatilanteen vuoksi istuttamisesta vastasi kaupungin viheralueyksikkö.