Kim Berg arpoi Ikkuna-festivaalin voitot

Ikkuna-festivaalien arvonnan pääpalkinto jäi Vaasaan. Arpojana toiminut kansanedustaja Kim Berg poimi ensimmäisenä Miro Viitalan allekirjoittaman ja iPadiin oikeuttavan arvontakupongin Ikkunan toimitiloissa maanantaina.

Berg ei tänä vuonna Ikkuna-festivaaleille itse ehtinyt mutta totesi, että ravintola- ja matkailu-ala Vaasalle elintärkeä. Kaupunkiin on ilmestynyt uusia ravintoloita ja hotelleja koko ajan.

– Laiva tuo jo nyt matkailijoita, ja varsinkin kun saadaan uusi laiva, se tuo Vaasaan ihmisiä. Lisäksi matkustamisen suunta on muuttunut meille edulliseksi sitten alkuaikojen, Berg sanoo.

Hänen mukaansa nykyisin ruotsalaisia tulee Vaasaan enemmän kuin laivan alkuaikoina. Lisäksi hän sanoo Vaasan laivahanketta koko vaalipiirin jutuksi.

– Poverpark on uumajalaisten lähin huvipuisto. Sitten on Ähtäri ja pandat, jotka vetävät myös. Turistit liikkuvat, eivät he tähän jää. Pitää puhaltaa yhteen hiileen, eikä olla kateellinen, Berg huomauttaa.

Malttia arvosteluun

Kim Bergin mukaansa Vaasa tarvitsee kongressikeskuksen, eli Wasa Stationin. Sellainen on jokaisessa Vaasan kokoisessa kaupungissa, joiden kanssa nyt kilpaillaan tapahtumista.

– Kongressikeskukset vetävät paljon ihmisiä ja niiden etuja on ajateltava laajemmin koko kaupungin kannalta. Keskus yksin ei ehkä tuo voittoa, mutta koko kaupunki kuitenkin hyötyy, Berg painottaa.

Hän on pyytänyt poliitikkokollegoilta malttia Wasa Stationin kanssa. Kannattaa katsoa ensin lopullinen kokonaisuus ja lytätä hanke vasta sitten, jos on syytä.

– Siellä on muitakin toimijoita kuin kaupunki. Se on bisnestä. Emme voi paljastaa suunnitelmia ilman lupaa. Kokonaisuus tulee kaikkien tietoon aikanaan, Berg huomauttaa.

Yhteistyö valttia

Kim Berg puhuu mielellään laajemman yhteistyön nimeen. Yhdessä asiat menevät eteenpäin. Jos kaikki ajaisivat yksin omia asioitaan, kukaan ei saa mitään.

– Hyvä esimerkki on valtatie 8, joka sai nyt 11 miljoonaa hallituksen budjettiehdotuksessa. Se oli koko alueen yhteinen intressi numero yksi.

– Meillä on eduskunnassa voimakas Länsi-Suomen yhteistyöverkosto. Sen sana painaa, Berg lisää.

Budjettiehdotuksessa annettiin rahaa myös Vaasan kaupungille ja keskussairaalalle. Niitä ei oteta Bergin mukaan pois, vaikka hallituksen työllisyystavoite ei toteutuisikaan.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä on antanut ymmärtää, että menot arvioidaan uudelleen, jos työllisyys ei kehity hallitusohjelman mukaan.

– Ne ovat tavoitteet normaalissa taloudellisessa tilanteessa. Sitten on muita konsteja, jos näin ei ole. Valtatien ja Vaasan rahoja ei perusta, Berg lupaa.

Vesa Koivumäki