Muut

Kiikarissa pudotuspelit

SB Vaasan Jesse Lintala iski maalin Suomen Cupin ottelussa liigajoukkue Turun Palloseuraa vastaan joulukuussa. TPS:n valmentaja Janne Kainulainen johdatti joukkonsa jatkoon otteluparista. Kuva: Rami Louke
  • Vaasa

Vaasalaisjoukkueet SB Vaasa sekä SB Paapat taistelevat salibandyn miesten kakkosdivisioonan pudotuspelipaikoista.

SB Vaasa on jo varmistanut paikkansa neljän sakissa ja pudotuspeleissä, mutta hyvä loppukausi takaisi kotiedun pudotuspeleihin. Kuudestatoista ottelusta saldona on kaksitoista voittoa.

– Kausi on ollut kohtalaisen hyvä, vaikka ainahan sitä haluaisi voittaa joka pelin. Meidän tavoitteenamme on olla runkosarjassa kahden parhaan joukossa, voittaa oman lohkon pudotuspelit ja sitä kautta päästä karsimaan divariin, naulaa SB Vaasan hyökkääjä Jesse Lintala.

Lintalan viime kauden seura SB Paapat kaatoi lauantaina paikallispelissä SB Vaasan ja kipusi viiden pisteen päähän neljännestä sijasta, joka oikeuttaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Paapat tarvitsevat kipeästi lisää voittoja loppukauden peleistä ja Kokkolan Nibacoksen kompurointia, jotta pudotuspelipaikka irtoaa.

– Sopeutuminen SB Vaasaan on ollut helppoa, kun lähes kaikki pelaajat ja valmentajat olivat jo ennestään tuttuja, Lintala toteaa.

Kokemus ja nuoruus. Paappojen kokoonpano rakentuu kokeneista pelaajista, joilla on vyöllään kovia meriittejä divaritasolta asti. Joukkue ei ole jaloistaan sarjan nopein, mutta pelisilmää löytyy ja kokemus on usein valttia tiukoissa paikoissa.

Paappojen pisterohmuja ovat olleet Kimmo Lintala (22+28) ja Jesse Palmberg (12+30).

SB Vaasan runko rakentuu nuorten pelaajien ympärille ja vahvimpana tehomiehenä oranssipaidoissa on häärinyt Nico Hagelberg (29+22). Jesse Lintala on takonut toiseksi eniten pisteitä (21+8).

– Pyrimme pelaamaan omaa peliä ja saamaan pallon sekä äijää liikkeelle, Lintala painottaa.

Terävyyttä alkuun. SB Vaasalla oli vuodenvaihteessa komea kuuden ottelun voittoputki, mutta kahdesta edellisestä ottelusta tuloksina on tappiot.

– Parissa viime pelissä ottelun alut ovat olleet meille hankalia ja se on maksanut isoa hintaa. Pelin alkuihin pitää saada enemmän terävyyttä. Kun saadaan pidettyä peli alusta asti fiksuna, eiköhän sieltä voittoja taas tipu, Lintala uskoo.

Molemmilla joukkueilla on vielä neljä ottelua runkosarjaa jäljellä. SB Vaasa pelaa kolme ottelua kotikentällään ja SB Paapat puolestaan kolme ottelua vieraissa.

Sarjaa johtaa Uudenkaarlepyyn ylpeys Blue Fox, jolla on kolmen pisteen kaula toisena majailevaan SB Vaasaan. Kolmantena sarjassa on MLT Seinäjoelta ja neljäntenä Nibacos Kokkolasta.

Jaakko Jokela

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka