Keilaus on koko perheen harrastus

Alle 18-vuotiaiden junioritoiminta on Vaasan keilailuliiton toiminnan tärkeimpiä painopisteitä. Juke Team on avoin ryhmä, johon voi osallistua kuka tahansa ja milloin tahansa.

– Juke-ryhmä keilaa maanantaisin kello 16.30-17.30. Lapset ja nuoret ovat tervetulleita mukaan, Mikael Wiklund Ruutikellarintien keilahallilta sanoo.

Vinkkejä vasta-alkajille. Kynnys aloittamiseen pidetään matalana. Keilaus on esteetöntä ja onnistuu hyvin myös esimerkiksi pyörätuolissa.

– Nuorten ryhmän osallistujat pelaavat taitojensa mukaan eri tasoryhmissä. Keilahallilla ovat mukana taitavat ohjaajat, jotka opastavat ja antavat vinkkejä vasta-alkajille.

Keilaus on Wiklundin mukaan edullinen harrastus.

– Varusteita ei tarvitse hankkia, vaan kaikki tarpeellinen löytyy keilahallilta. Jos harrastamista jatkaa pidempään, voi hankkia oman pallon ja kengät.

Jäsenmaksun lisäksi nuoret maksavat maanantairyhmän tunnin pelistä vain kolme euroa.

– Mikäli juniori liittyy keilailuseuraan ja aloittaa kilpakeilaamisen, on myös kilpailumaksuissa suuria alennuksia.

Mukavia kokemuksia. Vaasan keilailuliitossa on tällä hetkellä viisitoista seuraa, joissa keilaa kaikkiaan 213 jäsentä. Kisailemisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä seurojen puheenjohtajiin.

– Yhteystiedot löytyvät Vaasan keilailuliiton nettisivuilta. Myös keilahallille voi tulla juttelemaan.

Wiklund aloitti keilaamisen 13-vuotiaana isänsä jalanjäljissä. Nykyiselle paikalleen vuonna 1974 rakennettu keilahalli on tullut menestyneelle keilaajalle vuosikymmenien aikana tutuksi.

– 1980-luvulla Vaasassa oli jäseniä yli kuusisataa. Koko maassa on tällä hetkellä sama juttu eli väki ikääntyy. Tarvitsemme nuoria mukaan, jotta toiminta jatkuu, Wiklund toteaa.

Vaasan keilahalliin voi tulla keilaamaan myös koko perheen voimin. Osassa radoista on kaiteet, jolloin perheen pienimmätkin saavat mukavia kokemuksia pelistä.

Raija Koivisto

>>>>>>> Stashed changes