Uutiset

Kaupunginteatterin syksyssä on vauhtia

Vaasan kaupunginteatteri julkaisi syyskauden ohjelmistonsa. Syyskuussa ensi-iltansa saavan vauhdikkaan Sugar-musikaalin pääosissa nähdään Emmi Kangas, Ville Seivo ja Oiva Nuojua. Kuva: Raija Koivisto
  • Vaasa

Vaasan kaupunginteatteri julkaisi tammikuussa syyskauden värikkään ohjelmistonsa.

Elokuussa eläkkeelle jäävä teatterijohtaja Erik Kiviniemi haluaa valmiin paketin avulla antaa seuraajalleen rauhan perehtyä rauhassa uuteen työympäristöön.

– Tuleva johtaja pääsee hyppäämään mukaan liikkuvaan junaan, kun olemme rakentaneet tietä riittävästi eteenpäin. Tänä syksynä on luvassa muun muassa jatkotarina viime vuonna menestyneelle Herra Hakkaraisen lastennäytelmälle, itse näytelmän ohjaava Kiviniemi paljastaa.

Piukat paikat

Suurella näyttämöllä ensi-iltansa saa syyskuussa musikaalikomedia Sugar – Piukat paikat. Vauhdikas musikaali pohjautuu Marilyn Monroen tähdittämään menestyselokuvaan Some Like it Hot vuodelta 1959.

Musikaalin ohjaa Vaasassa aiemminkin vieraillut ruotsalainen Rikard Bergqvist. Musikaalissa kapellimestarina toimiva Sauli Perälä näkeekansainvälisessä yhteistyössä mahdollisuuksia.

– Ruotsalaisten tapa tehdä teatteria on erilainen kuten myös heidän suhtautumisensa musiikin eri tyylilajeihin. Bergqvist on ohjannut monipuolisesti musiikkiteatteria ja tuo varmasti mukanaan uusia tuulahduksia Vaasaan.

Perälä näkee, että Vaasan kaupunginteatterissa musiikki on noussut näkyvään rooliin.

– Tämän kokoinen talo tarvitsee myös vahvan musiikkiteatterin. Toisaalta meillä on hienosti resursseja käytettäväksi, sillä koko näyttelijäkunta ja ohjaajat ovat musiikaalisia, kapellimestari kiittelee.

– Monipuoliset taidot korostuvat myös tulevaisuuden uusilla näyttelijöillä. Kun tanssii, laulaa ja viihtyy lavalla, löytyy näytelmien roolituksissa enemmän mahdollisuuksia.

Askel ohjaajaksi

Marraskuussa Julian lavalle valmistuu Ville Härkösen esikoisohjaus Kuningas kuolee. Härkönen on toiminut kaupunginteatterissa näyttelijänä vuodesta 2011 saakka ja otti askelen ohjaajaksi Kiviniemen kannustamana.

– Esitys kertoo ihmiskunnan kyvyttömyydestä hyväksyä katoavaisuutensa sekä luopumisen vaikeudesta maailmanlopun äärellä.

– Näytelmä on kuitenkin kaikessa karmeudessaan riemastuttava ja hirtehisen hauska, kuvailee Härkönen.

Syyskauden ohjelmistossa ensi-iltansa saa myös klassikkonäytelmä ja tunnettu rakkaustarina Romeo ja Julia. Näytelmässä näkyy vahvasti ohjaaja-koreografi Jakob Höglundin käsiala.

– Romeo ja Julia nähdään lavalla modernina musiikillisena tanssiteatterina, joka täyttyy musiikista ja laulusta. Haluamme tavoitella uudistuneella versiolla erityisesti nuorempaa yleisöä, Höglund kertoo.

Raija Koivisto

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka