Kaupunginteatterin syksy sykähdyttää

Vaasan kaupunginteatterin syksyn ohjelmisto on nyt julkaistu. Yleisö odottaa pääsyä takaisin teatterilavojen taikaan ja kaupunginteatteri vastaa odotukseen syyskauden kovalla kattauksella.

Kaupunginteatterin suuren näyttämön syyskauden avaa nostalginen Katri Helena -musikaali, joka saa ensi-iltansa 18. syyskuuta.

Ikivihreän musiikin täytteisessä näytelmässä kolme Katria kertoo tarinaa. Katri Helenan nimikkoroolissa näyttelee Satu Taalikainen ja nuorena Katrina nähdään talon uusi kiinnitys Emma-Sofia Hautala.

– Kolmas näyttelijä esitellään syksyllä, joten jännitys pysyy vielä yllä, kertoo teatterinjohtaja Seppo Välinen, joka myös ohjaa syksyn säkevöivän musikaalin.

Satu Taalikainen astuu rakastetun tähden rooliin nyt toistamiseen urallaan.

– Ensimmäisestä kerrasta on jäänyt todella hyviä muistoja. Nyt saan paneutua näytelmään uudelleen innokkaiden tekijöiden kanssa ja löydän uusia puoliakin vanhemman Katrin roolista, Taalikainen kuvailee.

Moderni kertomus

Romeo-näyttämön syksyn toinen suuri ensi-ilta on Colorado Avenue 5. marraskuuta. Näytelmä kertoo suurista unelmista ja rohkeudesta tarttua elämään kaksin käsin.

Näytelmä perustuu Lars Sundin menestysromaaniin, joka on ohjaaja Maiju Sallaksen mukaan leikkisä kertomus Dollari-Hannusta, hänen pojastaan Otosta ja ihmisistä heidän elämässään.

– Colorado Avenue on myös moderni ja kerronnallisesti moniulotteinen, ja romaani on ollut aikaansa edellä. Teos sopii hyvin kaupunkiin ja myös minä tunnen olevani oikeassa paikassa Vaasassa ja Vaasan kaupunginteatterissa, sanoo Sallas.

Kulttuurista elämystä

Kaupunginteatterin viimeisin lastenesitys Rakkaus?! IIK! KÄÄK! YÄK! sai ensi-iltansa viime marraskuussa. Valtaosa näytöksistä jouduttiin kuitenkin perumaan koronarajoitusten vuoksi.

Nyt lastenesitys on jälleen saatavilla pienten ja isojenkin katsojien iloksi, kun kaupunginteatteri striimaa esityksen verkon välityksellä. Ensimmäinen striimaus on 27. maaliskuuta ja muut näytöspäivät löytyvät teatterin kotisivuilta.

Striimaukset jatkuvat 17. huhtikuuta asti. Lippua vastaan saa koodin, jolla esitys on katsottavissa näytöspäivänä yhden kerran. Striimaus tarjoaa myös kaupungin päiväkodeille ja koululaisille kulttuurielämyksen tähän haastavaan aikaan.

Raija Koivisto