Katuruoka palaa Vaasaan

Heinäkuun alussa Vaasan keskustan valtaavat ruoantuoksuiset kojut. Suuren suosion saavuttanut Street Food Vaasa palaa kävelykadulle 6. heinäkuuta ja 17. elokuuta.

Neljännen kerran järjestettävässä tapahtumassa vaasalaiset ravintolat tuovat omat keittiönsä kadulle ruokakojuihin. Tarkoitus on kokata ulkona monille ravintoloille epätyypillisestä katuruokaa.

Visit Vaasan työntekijä Jasmin Wicklénin mukaan tapahtumaan osallistuu molemmilla kerroilla noin seitsemän ravintolaa.

– Kaikki yritykset eivät pääse osallistumaan molemmilla järjestyskerroilla, joten ravintolat ja tarjonta vaihtelevat tapahtumapäiväkohtaisesti, Wicklén kertoo.

Ravintolavalikoima Vaasassa on muuttunut viime vuosina tiuhaan tahtiin. Wicklén kuvailee tapahtuman järjestämisen sujuneen mutkattomasti.

– Tämä on tuttu tapahtuma, jota monet odottavat. Sen ansiosta monet ravintolat haluavat olla osana tätä, Wicklén toteaa.

Ei hintakilpailulle

Street Food Vaasan pääjärjestäjinä toimivat Visit Vaasa ja Shopping Vaasa. Wicklén haluaa kuitenkin korostaa ravintoloiden roolia tapahtuman järjestämisessä.

– Ilman ravintoloita tapahtumassa ei olisi kävijöitä. Yritykset saavat tapahtumasta itselleen näkyvyyttä ja poikkeavuutta normaaliin arkipäiväänsä, sanoo Wicklén.

Vaikka tapahtumaan odotetaan paljon osallistujia ja mukana on monta yritystä, Wicklénin mukaan järjestäjät eivät tavoittele tapahtumalla rahallista voittoa.

– Tarkoituksena on järjestää kulttuurillinen tapahtuma ja tuoda paikalliset yritykset lähemmäksi kuluttajan arkea, Wicklén toteaa.

Wicklén kertoo yrityksillä muuten olevan vapaat kädet tapahtumaa varten, mutta myytävien tuotteiden hinnat on päätetty jakaa kolmeen erilliseen hintakategoriaan.

– Kun hintakategoriat ovat rajatusti viisi euroa, seitsemän euroa ja kymmenen euroa, pystymme välttymään suuremmalta hintakilpailulta yritysten välillä. Rajatut hinnat myös helpottavat asiointia, Wicklén pohtii.

Nopeat syövät hitaat

Wicklénin mukaan tapahtumassa korostetaan mukana olevien yritysten paikallisuutta, johon kaikki ovat tervetulleita.

– Tämä sopii varsinkin niille, jotka haluavat kokeilla paikallisten ravintoloiden normaalista poikkeavaa katuruoka-tyylistä valikoimaa, Wicklén vihjaa.

Edellisinä vuosina suosituimmat annokset ovat päässeet loppumaan ennen viimeistä tuntia. Wicklén kehottaakin kävijöitä saapumaan paikalle hyvissä ajoin.

– Jos ei ruoan, niin sitten hyvän fiiliksen ja yhteisöllisyyden takia, Wicklén naurahtaa.

Mikko Lankila