Uutiset

Katastrofi konttorissa ja koiranelämää Wasa Teaterissa

Ayn – katastrofaalinen konttorikomedia kertoo Fountainheads-yrityksestä. Ayn-asteroidin kiertorataa laskemaan palkataan vaasalainen Pontus Torvalds. Kuva: Frank A. Unger
  • Vaasa

Kaksi vuotta on kulunut siitä, kun Wasa Teater edellisen kerran starttasi uuteen kauteen perinteisillä näytäntökauden avajaisilla

Nyt alkavan näytäntökauden avajaisissa 26. elokuuta ilmassa oli iloista toiveikkuutta, innostusta ja rohkeutta, kun keväällä valittu uusi teatterinjohtaja Ann-Luise Bertell ilmestyi lavalle komeasti mersun kyydissä.

Illan muuntautumiskykyiset juontajat, näyttelijät Lina Ekblad ja Jonas Bergqvist, tarjosivat katsojille kiinnostavan läpileikkauksen ohjelmistosta.

Katastrofi konttorissa

Suurella näyttämöllä saa syyskuun 12. päivä ensi-iltansa Ayn – katastrofaalinen konttorikomedia. Se kertoo Fountainheads-yrityksestä, jonka suunnitelmissa on aloittaa kaivostoiminta avaruudessa.

Ayn-asteroidin kiertorataa laskemaan palkataan vaasalainen Pontus Torvalds. Ikävä kyllä yrityksen johto on kuvitellut pestanneensa Linus Torvaldsiin. Eipä aikaakaan kun Pontus on ohjannut asteroidin törmäyskurssille Maan kanssa. Enää on päätettävä, pelastetaanko yritys ja oma nahka vai maailma.

– Näytelmän lähtökohta on väittely ilmastonmuutoksesta, Aynin käsikirjoittanut ja ohjannut insinööritaustainen Andreas Westerberg kertoo.

– Näytelmässä olen vaihtanut ilmastouhan konkreettiseen uhkaan eli asteroidiin. Näytelmän henkilöiden on nopeasti päätettävä, onko meillä varaa jäädä eloon.

Näkymätön lapsi

Näytäntökauden aloittaa 5. syyskuuta Tove Janssonin rakastettu klassikko Näkymätön lapsi. Se on hauska, sadunomainen ja maaginen kertomus ulkopuolisuudesta ja nähdyksi tulemisen tarpeesta.

Perheen pienimmille tarkoitetun kiertävän nukketeatteriesityksen eri rooleja näyttelee Susanne Marins.

– Kertomus kaltoin kohdellusta Ninnistä ja auttavaisesta muumiperheestä on aina tärkeä, esityksen ohjaaja Agneta Lindroos sanoo.

Bladiksen pojat

Lokakuun alussa ensi-iltaan tulee Erik Kiviniemen kirjoittama ja esittämä, tositapahtumiin perustuva monologikertomus Bladiksen pojat.

Vöyrin murteella esitetty monologi kertoo legendaarisesta Oravaisissa vaikuttaneesta villistä roistokaksikosta, jotka touhusivat Robin Hoodin ja Seitsemän veljeksen hengessä niin pahaa kuin hyvääkin.

Marraskuun 11. päivä isolla näyttämöllä ensi-iltansa saa Koiranelämää, joka on Carola Sarénin tähdittämä humoristinen ja kipuileva pieni kertomus Evasta ja hänen koirastaan Adamista.

Rakkaudesta, yksinäisyydestä, odotuksista ja pettymyksistä kertovan näytelmän on kirjoittanut näytelmäkirjailija Sara Kadefors ja ohjannut Ann-Luise Bertell.

Kevään 2021 ohjelmistossa nähdään muun muassa Maria Turtschaninoffin kirjoittama koko perheen fantasiaseikkailu Kuutamoprinssi. Kevätkauden tunnelmallisessa vierailukonserttiesityksessä Tove Jansson - lauluntekijä näyttelijä ja laulaja Emma Klingenberg esittää lauluja Tove Janssonin lauluaarteesta.

Satu Grönroos

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka