Kapteeni kaipaa rentoutta

Vaasan Palloseura on pelannut nyt viisi ottelua jalkapallon miesten Ykköstä ja majailee sarjataulukon puolivälissä. Saldona on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

– Kausi on joukkueen osalta lähtenyt odotettua vaikeammin liikkeelle ja uskon, että se on eniten mentaalipuolen juttuja. Odotukset ovat kaikilla kovat ja lähdemme melkein joka peliin ennakkosuosikkina. Se on näkynyt otteluissa hermostuneisuutena ja rentous on välillä puuttunut, analysoi Vaasan Palloseuran kapteeni Sebastian Strandvall.

Hänen mukaansa eniten parannettavaa on pallollisessa pelaamisessa sekä maalipaikkojen luomisessa.

– Puolustuspeli on pääosin ollut hyvää ja kurinalaista, Strandvall sanoo.

Kauden toisessa kotiottelussa Strandvall iski avausmaalinsa. Monipuolinen pelimies on joutunut pelaamaan alkukauden aikana eri pelipaikoilla.

– Olen saanut pelata vain yhden pelin omalla pelipaikallani, mikä tietysti vaikuttaa suorituksiini. Joudun monesti tuuraamaan muilla pelipaikoilla ja ehkä se on urani suurin kirous. Saisin itsestäni enemmän irti, jos saisin pelata pelkästään omalla pelipaikallani, Strandvall sanoo.

Kova sarja

VPS tippui täksi kaudeksi Ykköseen, joka on tänä vuonna kovatasoinen sarja. Noususta Veikkausliigaan haaveilee useampi seura, joista VPS on yksi.

– Sarja on vastannut odotuksia eli tämä on Suomen toiseksi paras sarja. Veikkausliigassa peruslaatu pelaajilla on kovempi ja Ykkösen tempo on selkeästi matalampi. Ykkösessä pitää oppia lukemaan tilanteet eri tavalla, sillä tilanteita voi syntyä enemmän sattumalta.

Edellisessä pelissä Vepsu voitti SJK Akatemian kotonaan lukemin 3-1.

– Voitto SJK:sta osoitti sen, että olemme aika hyvä joukkue ja voitimme ottelun, vaikka peli ei kokonaisuudessaan ollut meiltä täydellinen suoritus. Onnistuimme ottamaan selkeän voiton, koska ajoittain teimme oikeita asioita todella hyvällä laadulla sekä nopeasti, Strandvall sanoo.

Vauhdikas paikallisottelu

Lauantaina VPS kohtaa kotikentällään Kokkolan Pallo-Veikot. Joukkueet kohtasivat viime kaudella sarjaporrasta ylempänä Veikkausliigassa.

– KPV-peli on todella iso ottelu. Ei se ole toki katastrofi, vaikka voittoa ei tulisi, mutta voitolla itseluottamuksemme varmasti nousisi todella korkealle. Kolme pistettä nostaisi meitä myös sarjataulukossa hyviin asemiin.

KPV on sarjataulukossa VPS:n takana ja napannut neljästä ottelusta vasta viisi pistettä.

– Toivottavasti KPV tulee otteluun hieman stressaantuneena, sillä heidän alkunsa ei ole ollenkaan vastannut odotuksia. Voimme lähteä peliin luottavaisin ja rennoin mielin, vaikka kamppailusta on varmasti tulossa fyysinen ja vauhdikas, Strandvall ennakoi.

Jaakko Jokela