Uutiset

Kalastuksen talo avaa ovensa ensi kesänä

Pääurakoitsijan edustaja Staffan Julin kertoo Kalastuksen talon rakentamisen edenneen suunnitelmien mukaisesti. Kuva: Elisa Siikonen
  • Vaasa

Vaasan Kalarantaan rakennetaan parhaillaan Kalastuksen taloa, joka avautuu yleisölle kesän 2019 lopussa.

Talossa ovensa avaavat ravintola HEJM, kala- ja herkkupuoti Fiskdisken ja Pohjanmaan kalastajaliitto. Niiden toiminnassa kalastuksella ja kalalla on keskeinen rooli.

Kalastuksen talo voitti Vaasan kaupungin 2016 järjestämän Kalarannan kehittämiskilpailun. Paikasta on tarkoitus tehdä viihtyisä olohuone, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Kävijöilleen se tarjoaa lähiruoan lisäksi tietoa kalastuksesta. Ravintolalle, puodille ja liitolle projekti mahdollistaa ennennäkemättömän yhteistyön uudenlaisten kalaruokien ja tapahtumien muodossa.

Kalastusneuvontaa. Pohjanmaan kalastajaliiton toiminnanjohtaja Guy Svanbäck iloitsee, että liitto pääsee uudessa paikassa ihmisten lähelle.

Toimistoon voi vaikka piipahtaa tiedustelemaan, missä saa kalastaa tai milloin mikäkin kalalaji on rauhoitettu.

Svanbäck muistuttaa, että Kalaranta on toiminut kalanmyyntipaikkana ennenkin.

– Nyt perinne jatkuu. Se on tärkeää kalastuselinkeinolle, hän sanoo.

Lähiruokaa sesongin mukaan. Kalastuksen talossa voi myös syödä paikallisten tuottajien raaka-aineista tehtyä ruokaa.

Ravintola HEJM keskittyy pohjoismaiseen ja moderniin ruokaan.

– Meillä on suorat kontaktit lähiviljelijöihin ja -kasvattajiin. He tietävät parhaiten, mikä ruoka on sesongissa, Simon Selin toteaa.

Selinin kanssa ravintola pyörittävät Strömsö-sarjastakin tuttu Michael Björklund, Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhman ja Anna Lundberg. Kaksikerroksisen ravintolan alakertaan tulee ruokasali ja loungebaari, yläkertaan tapahtuma- ja kokoustilat.

Pohjalainen projekti. Ravintolan lisäksi rakennukseen tulee kala- ja herkkupuoti Fiskdisken, josta löytyy kauppahallimaista tunnelmaa pienoiskoossa.

– Me hyödynnämme paikallista ruokaa sesongin mukaan, kuten luonto on tarkoittanut, kertoo Isabella Asplund.

Puodista saa elintarvikkeiden ja ruoka-annosten lisäksi reseptejä ja vinkkejä ruoanlaittoon.

Kalastuksen talo on ainutlaatuinen projekti, joka ottaa alueen kulttuurihistorian huomioon. Hanke on poikkeuksellisesti rahoitettu yksityisin varoin.

Projekti toteutetaan kokonaan pohjanmaalaisin voimin.

Elisa Siikonen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka