Kaikki omissa käsissä

Vaasan Palloseura lähti Veikkausliigan haastajasarjaan jumbosijalta, mutta kipusi viime perjantain SJK-vierastasapelin myötä maalieron turvin ohi Kokkolan Pallo-Veikkojen. SJK tasoitti ottelun aivan loppuminuuteilla.

– Se oli meiltä hyvä peli, mutta meidän olisi pitänyt pystyä ottamaan kolme pistettä ja tappaa peli jo ensimmäisellä jaksolla. Lopussa meillä oli epäonnea, kun kaikki vaihdot olivat jo käytetty, ja jouduimme loukkaantumisen vuoksi pelaamaan vajaalla, VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall sanoo.

Positiivista on kuitenkin se, että VPS on herännyt ja taistelee joka ottelussa voitosta.

– Olemme hieman yksinkertaistaneet asioita ja muutimme prässipelaamista, jonka myötä meidän pelimme on aktiivisempaa. Olemme panostaneet myös siihen, että pyrimme hyökkäämään nopeasti pallonriiston jälkeen, Strandvall kertoo.

Tavoitteena karsinta

Lähes varmaa on kuitenkin se, että VPS joutuu joko karsimaan paikastaan Veikkausliigassa ykkösen toiseksi sijoittuvaa Turun Palloseuraa vastaan tai tippuu suoraan, sillä Rovaniemen Palloseura on karannut jo kahdeksan pisteen päähän ja otteluita on jäljellä neljä.

Perjantaina VPS saa kotikentällään vastaan FC Lahden, jonka kausi on ollut todella ailahteleva. VPS ja FC Lahti ovat kauden molemmissa kohtaamisissa pelanneet tasan 1-1.

– Lahti on pelannut välillä tosi hyvin ja välillä häviää isoin numeroin. Luultavasti ottelusta tulee tiukka ja toivottavasti pystymme kotiyleisön avulla voittamaan Lahden. Olemme voittaneet kaksi edellistä kotipeliä ja se antaa meille itseluottamusta sekä hyvää henkeä, Strandvall toteaa.

Ratkaiseva KPV-ottelu?

Lahti-ottelun jälkeen luvassa on pitkä vierasmatka Rovaniemelle ja vielä yksi peli kotona, kun Helsingin IFK saapuu Vaasaan. Haastajasarjan viimeisessä ottelussa VPS kohtaa KPV:n Kokkolassa.

– Sehän on aika todennäköistä, että voittaja siitä pelistä menee karsintoihin ja häviäjä tippuu. Aika iso peli tulee olemaan ja siitä pitää pystyä nauttimaan, eikä pelätä.

Strandvall toivoo, että vaasalaiset saapuvat tukemaan joukkuetta vielä kauden viimeisiin kotipeleihin ja toki myös Kokkolaan.

– Yleisö on ollut tosi hyvin meidän takanamme ja se antaa meille energiaa, varsinkin silloin, kun alkaa painamaan jaloissa. Fanimme ovat olleet läpi kauden ihan huippuluokkaa. Siitä täytyy olla kiitollinen, sillä emme ole ansainneet tulosten perusteella niin hyvää tukea, Strandvall kiittelee.

VPS:n ottelut haastajasarjassa

Pe 20.9. VPS-FC Lahti

La 28.9. RoPS-VPS

Su 6.10. VPS-HIFK

La 19.10. KPV-VPS

Jaakko Jokela