Kaiken keskiössä asiakkaan kohtaaminen

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkärit Päivi Kivelä ja Elina Kari-Koskinen perustivat gynekologiasema Liljan vuonna 2009.

Viime marraskuussa toiminta laajeni kattamaan myös urologipalvelut ja nyt Kasarmintorin vieressä toimii Lääkäriasema Lilja ja Lauri.

– Yrityksen perustamisesta lähtien meillä on ollut ajatuksena, että saamme yhteen terveyttä ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti tukevia erikoisaloja. Ne tukevat vahvasti toisiaan ja toimimme kaikki saumattomassa yhteistyössä, myös julkisen puolen ja muiden yksityisten lääkäriasemien kanssa, kertoo Kivelä.

Kiireetöntä kohtaamista

Tänä päivänä lääkäriasemalla asiakkaita palvelevat gynekologien, kätilöiden ja urologin lisäksi lastenlääkäri, yleiskirurgi, plastiikkakirurgi, ortopedi ja psykologit.

Kaiken keskiössä on asiakkaan kohtaaminen.

– Koskaan asiakasta ei jätetä tyhjän päälle ja teemme kaikkemme, että asiakkaalle järjestyy aikaa. Kun asiakkaalle antaa mahdollisuuden tulla kuulluksi, varsinaiseen tutkimukseen menee usein vähemmän aikaa, kertoo Kivelä.

Kiireetöntä kohtaamista ja kuulluksi tulemista arvostaa myös Annika, joka on ollut Liljan asiakkaana toiminnan perustamisesta lähtien.

– Minulle on myös tärkeää, että intiimeissä asioissa voin tulla kodinomaiseen ja lämminhenkiseen paikkaan, hän sanoo.

Sydämen terveyttä

Lääkäriasema Liljassa ja Laurissa urologina aloittanut Tuomo Tolonen kannustaa kaikenikäisiä miehiä hoitamaan omaa terveyttään.

– Vanhemmilla miehillä yleistä on eturauhasen liikakasvu, mikä ilmenee usein tihentyneenä virtsaamisena. Nuorten miesten asiat painottuvat puolestaan seksuaaliterveyden puolelle. Kun oireita huomaa, niitä kannattaa aina selvittää, hän sanoo.

Tolosen jälkeen lääkäriasemalla on tammikuussa aloittanut myös kardiologian erikoislääkäri Päivi Pietilä-Effati, joka nostaa esille naisten sydänterveyden.

– Naisten sydäntaudit alkavat usein myöhemmin kuin miehillä. Naisten kannattaa kiinnittää huomiota omaan sydänterveyteensä silloin, kun vaihdevuodet alkavat.

Uudet lääkärit jakavat ajatukset asiakkaan kohtaamisesta ja siitä, että lääkäriasema toimii aidosti ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin puolesta.

– Terveyskeskuslääkärin työstä eläkkeellä oleva isänikin opetti minulle, että se millä mielellä asiakas vastaanotolta lähtee, on todella suuri merkitys, vaikka ratkaisua ei aina heti löytyisikään, Pietilä-Effati sanoo.

Raija Koivisto