Uutiset

Juristikvartetti herättää kiinnostusta jo nimensä vuoksi

Nathalie Myrskog, Johan Granholm, Ulrika Jern ja Thomas Sundell eli Johan & Juristerna tahtoisivat tulevaisuudessa osallistua kuorofestivaaleihin ulkomailla, esimerkiksi Virossa tai Ruotsissa. Kuva: Malin Åhman
  • Vaasa

TAITEIDEN YÖ: Kun kolme juristia ja yksi Johan perustivat kvartetin, nimi löytyi helposti.

– Johan & Juristerna eli Johan ja Juristit ei juurikaan kerro siitä, mitä teemme, mutta meidän mielestämme se kuulostaa hyvältä, yhtye sanoo.

Kaikki alkoi kesällä 2015, kun Ulrika Jern ja Nathalie Myrskog halusivat laulaa heidän kuoronsa ollessa kesätauolla. He päättivät aloittaa jotain omaa, mitä voisivat tehdä vuoden ympäri.

Pedavoces-kuorosta he tunsivat Johan Granholmin, ja myös Thomas Sundell saatiin pian mukaan.

– Juhannuksena sain tekstiviestin, jossa kysyttiin, olenko kiinnostunut perustamaan yhtyeen. Sillä tiellä ollaan yhä, Sundell sanoo.

Alussa yhtye käytti nimeä Sommarkvartetten eli Kesäkvartetti, mutta nimi muuttui nopeasti.

– Ensimmäiset esitykset olivat syksyllä ja joulun aikaan. Tuntui oudolta laulaa joulujuhlassa Kesäkvartettina, Jern nauraa.

Nykyinen nimi erottuu joukosta, ja sen ansiosta yhtye kokee voivansa laulaa paljon erilaista musiikkia. Yhtye kertoo kokeilleensa paljon eri tyylejä löytääkseen oman sointinsa.

– Meillä oli ennakkoajatuksia siitä, mistä pidämme ja mitä meidän pitäisi tehdä. Kokeiltuamme erilaisia asioita meidän on kuitenkin ollut pakko myös uudistaa ajatuksiamme, Myrskog sanoo.

Kvartetti kertoo hakevansa paljon inspiraatiota kansanmusiikista ja nimeää innoittajikseen ruotsalaisen The Real Groupin ja suomalaisen Lauluyhtye Rajattoman.

Suurin osa kappaleista, joita he esittävät, on Sundellin omia sovituksia. Hän myös kirjoittaa kappaleita yhtyeelle. Harjoituksissa jaetaan ideoita, ja kaikki kappaleet valitaan yhdessä.

Yhtye on osallistunut jo monena vuonna Vaasan Kuorofestivaaliin, ja viime vuonna he olivat ensimmäistä kertaa mukana Taiteiden yössä.

– Saimme todella hyvät esiintymistilat, ja meillä oli hauskaa. Siksi osallistumme Taiteiden yöhön myös tänä vuonna, Granholm kertoo.

Lopullista ohjelmaa ei ole vielä päätetty, mutta yhtye toivoo saavansa jo jonkin aikaa työstämänsä Queenin kappaleen valmiiksi esitystä varten.

– Pyrimme laulamaan jokaisessa esityksessä vähintään yhden uuden kappaleen, koska se auttaa meitä kehittymään. Kun on laulanut kappaleen kerran yleisön edessä, ei sen esittäminen enää jännitä yhtä paljon seuraavalla kerralla, Jern selventää.

Tulevaisuudessa kvartetti haluaa julkaista levyn. He ovat jo äänittäneet muutaman kappaleen, mutta aikovat vielä jatkaa materiaalin kokoamista.

Johan & Juristerna esiintyy Taiteiden yönä kaupunginkirjastolla.

Malin Åhman

Pia Gerbaulet

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka